ACTIVITATS

| OPEN TALKS | OPEN SOCIAL | OPEN WALKS |

| OPEN PHOTO | OPEN FAMILY | OPEN BIKE | OPEN INFO |

ARQUITECTURA I CRISI CLIMÀTICA

COAIB, c/ de la Portella, 14

Diumenge 7, a les 11h

Amb inscripció prèvia

Si

Sobre l’activitat

El diàleg “Arquitectura i crisi climàtica” versarà sobre els reptes als quals ens enfrontem com a societat davant les desastroses conseqüències derivades de la crisi climàtica que estem patint, amb relació a les diferents maneres d’habitar, construir, reconstruir i, fins i tot, desconstruir. Aquests desafiaments plantegen profundes qüestions estructurals i culturals de com entenem i vivim l’arquitectura.

La conversa la mantindran Carles Oliver i Margalida Ramis. El primer és arquitecte i el responsable del departament tècnic de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI), on va dirigir el projecte d’adaptació al canvi climàtic ‘Reusing Posidonia’, finançat pel programa europeu LIFE + . D’altra banda, Margalida Ramis, és llicenciada en física i la portaveu i responsable de l’Àrea de Territori, Recursos i per la Transició ecosocial del GOB.

Per tal d’evitar aglomeracions, l’indret on es desenvoluparà la xerrada no està publicat. T’enviarem la ubicació a la teva adreça electrònica emprada en el registre uns dies abans.

Participants

Carles Biel Oliver Barceló

Arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB). Durant els seus estudis, va rebre beques per estudiar a UC Los Angeles, TU Delft i ETSAM.

Mestre d’obres per necessitat professional.

Des de 2009, és membre de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI), on va dirigir el projecte d’adaptació al canvi climàtic ‘Reusing Posidonia’, finançat pel programa europeu LIFE +. Actualment, és el responsable del Departament Tècnic de l’IBAVI.

Els projectes desenvolupats tant a nivell particular com part de l’equip de l’IBAVI han rebut alguns premis que faciliten la credibilitat per plantejar segons què. Aquesta obra ha estat àmpliament publicada i exposada.

Margalida Maria Ramis Sastre

Llicenciada en física i activista ecofeminista. Ha treballat en els camps de la gestió energètica i les energies renovables, al capdavant de les Agències d’Energia de Menorca i de les Illes Balears, i també en l’àmbit de la consultoria en matèria de gestió de residus.

Va iniciar els estudis de tercer cicle al departament de Geografia de la UIB com a membre del Grup d’Investigació Sostenibilitat i Territori (GIST).

Ha estat presidenta-fundadora de l’ONG, Enginyeria Sense Fronteres de les Illes Balears. Actualment i des de fa més de 10 anys, treballa al Grup d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) com a portaveu i responsable de l’Àrea de Territori, Recursos i per la Transició ecosocial.

En la vessant de la divulgació de l’ecologisme social i polític, imparteix tallers i xerrades, participa en cursos i seminaris i col·labora habitualment amb diversos mitjans de comunicació com La Directa, Ona Mediterrània Ràdio o el Diari Ara Balears, i també amb l’associació Albasud i la Conca 5.1.