ACTIVITATS

| OPEN TALKS | OPEN SOCIAL | OPEN WALKS |

| OPEN PHOTO | OPEN FAMILY | OPEN BIKE | OPEN INFO |

ARQUITECTURA I GÈNERE

COAIB, c/ de la Portella, 14

Diumenge 7, a les 17h

Amb inscripció prèvia

Si

Sobre l’activitat

El diàleg “Arquitectura i gènere” reflexionarà entorn a la recent incorporació de la perspectiva de gènere en l’arquitectura, un món compost majorment per homes. Es posarà en valor la diversitat real de l’arquitectura abordant el debat al voltant de la construcció d’àmbits i espais més inclusius que fomentin la igualtat en el gaudi dels espais, detectant les necessitats de la diversitat per a incloure-les en el disseny de l’arquitectura i l’urbanisme.

La conversa la mantindran Pilar Rubí i Cristina Llorente. Pilar és llicenciada en Comunicació Audiovisual i en Història de l’Art, i actualment treballa com a comissària, periodista cultural i docent. D’altra banda, Cristina Llorente és arquitecta i co-directora d’Arquitectives, plataforma educativa d’arquitectura per a nens i joves.

Participants

Pilar Rubí

Llicenciada en Comunicació Audiovisual i en Història de l’Art. Des de fa cinc anys és coordinadora de Programes Públics a Es Baluard Museu d’Art Contemporani. Ha estat professora associada d’art i arquitectura contemporània en el Grau d’Història de l’Art (UIB). Des de 2014 imparteix cursos relacionats amb la creació i l’arquitectura contemporànies al programa de la Fundació “Sa Nostra” -Caixabank.

Ha desenvolupat projectes curatorials tant a galeries, com la de Xavier Fiol, Radiografies (2015) amb Marta Pujades, Laura Torres i Marcos Juncal, com en centres d’art: Casal Solleric de Palma, Anhel [Sehnsucht] (2019) amb obra de Cristina García Rodero o Sebastiao Salgado; Centre de Cultura “Sa Nostra”: Present Immediat (2017) amb Carles Congost, Democracia, Patricia Esquivias, Lara Fluxà, etc, Circulació perifèrica (2020), en col·laboració amb la galeria Addaya amb Ángela Bonadies o Fermín Jiménez Landa, entre molts altres. També ha estat comissària a Betart, laboratori d’art urbà de Calvià. Recentment ha col·laborat a Es Baluard Museu com a comissària en les exposicions La llum del fragment de Rafel Tur Costa (2020) i Memòria de la defensa: arquitectures físiques i mentals (2021). 

Part de la seva trajectòria professional està vinculada als mitjans de comunicació. En els últims cinc anys, ha editat i conduït la secció d’art contemporani setmanal del magazine “Els Entusiastes” de la ràdio pública autonòmica, IB3Ràdio, on també és responsable del podcast TЯA-TЯA! sobre les relacions entre música i art contemporani.

Cristina Llorente

És arquitecta per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB), amb estada a la Univesità Politecnica di Milano. Té estudis de postgrau sobre Govern de la ciutat: drets ciutadans i polítiques públiques.

Professionalment, ha treballat al despatx CMV arquitectes (2007-2008)i a l’IBISEC, òrgan pertanyent a la Conselleria d’Educació i Cultura, entre 2008 i 2012. Des de 2009, és co-directora d’Arquitectives, plataforma educativa d’arquitectura per a nens i joves, on s’encarreguen del disseny d’activitat d’educació ambiental, disseny i gestió de processos de participació ciutadana i formació i disseny de material educatiu, entre d’altres.

Des de 2012 és delegada del Consell Superior de Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE) a la xarxa internacional Architecture & Children de la Unió Internacional d’Arquitectes (UIA), i des de 2019 vocal a l’associcació Palma XXI.

Ha realitzat nombrosos cursos de formació complementària a nivell internacional i compta amb una desena de publicacions sobre ciutat i urbanisme, a banda de participar com a ponent en una vintena de conferències, cursos i seminaris.