ACTIVITATS

| OPEN TALKS | OPEN SOCIAL | OPEN WALKS |

| OPEN PHOTO | OPEN FAMILY | OPEN BIKE | OPEN INFO |

ARQUITECTURA I RESPONSABILITAT SOCIAL

COAIB, c/ de la Portella, 14

Dissabte 6, a les 11h

Amb inscripció prèvia

Si

Sobre l’activitat

El diàleg “Arquitectura i responsabilitat social” cavil·larà sobre el deure actual de concebre l’arquitectura, no només des de la vessant de la sostenibilitat mediambiental, sinó també la social i l’econòmica. De fet, tenint en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible, d’aquí a 2030, hem d’assegurar l’accés de totes les persones a habitatges i serveis bàsics adequats, segurs i assequibles.

La conversa la mantindran Cristina Ballester i Marta Peris, ambdues relacionades amb l’habitatge social des de diferents vessants, la primera com a directora-gerent de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) i la segona com a arquitecta i professora de Projectes a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, l’activitat professional de la qual es desenvolupa entorn de l’habitatge.

Participants

Cristina Ballester

Actualment, Cristina Ballester és la directora gerent de l’Institut Balear de l’Habitatge, encarregat de promocionar l’habitatge públic protegit de les Illes Balears, així com de gestionar el parc immobiliari d’actualment uns 2.500 habitatges.

Com a experiències professionals prèvies, fou directora d’Hisenda, Pressupostos i Projectes al Consell Insular de Mallorca, cooperant internacional com a responsable del projecte de comerç just a Anantpapur, Índia, amb la Fundació Vicens Ferrer, i emprengué la seva pròpia aventura empresarial fundant una marca d’accessoris personals de comerç responsable.

És una apassionada del concepte sostenibilitat i de la responsabilitat social, en la que creu tant a nivell corporatiu com a nivell vital.

Marta Peris

Doctora arquitecta i professora de projectes a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. El 2016 va presentar la seva tesi doctoral “La casa japonesa a través del cinema de Yasujiro Ozu”, publicada sota el títol La casa de Ozu el 2019.

Cofundadora de l’estudi d’arquitectura Peris+Toral, combina la seva labor professional amb l’acadèmica, desenvolupant una recerca continuada que es retroalimenta d’aquests dos àmbits i que té com a eix de reflexió l’habitar. Tant la seva obra construïda com els seus escrits i conferències sobre habitatge i cinema han estat recollits en publicacions i mitjans especialitzats d’àmbit nacional i internacional. Entre aquestes destaquen L’Architecture d’Aujourd’hui, n. 413; Architectural Record, n. 09/2021; Fonaments del COAM, n. 358; el número “El cinema com a pretext”, de la revista DC Papers, revista de crítica i teoria de l’arquitectura, n. 21-22.

L’any 2009 va ser comissària de l’exposició d’arquitectura catalana a la Cité de l’Architecture de París. Les seves obres han estat exposades en la UIA Tòquio 2011, en el Pavelló espanyol de la Biennal de Venècia 2000 i 2016, i en el context del projecte Export Barcelona del Cities Connection Project a Mendrisio 2013, a Ginebra 2015, en Zurich 2016, a Brussel·les 2018 i a Bordeus 2021.

Entre els premis més destacats figuren SHORLISTED en el Premi Mies van der Rohe 2017, Premi FAD de l’Opinió 2021, Premi en la XV BEAU i els premis internacionals Best Architects 22 i THE PLAN Award 2021.