LA CIUTAT AMAGADA

Estudi General Lul·lià (Carrer de Sant Roc, 4)

Divendres 21, a les 10h

Amb inscripció prèvia

Sobre l’activitat

La ciutat amagada: topografia de la Palma romana (xerrada + ruta)

Durant aquesta xerrada i ruta, descobrirem els secrets i troballes de la ciutat romana de Palma, que ens permetran formar una visió de conjunt de l’antiga ciutat romana de fa 2.000 anys.

Començarem amb una xerrada a la biblioteca de l’Estudi General Lul·lià, on ens farem una idea de conjunt de la ciutat romana i de la seva evolució. Seguidament, visitarem les restes conservades, i recentment reexcavades, del soterrani del mateix edifici, i continuarem l’activitat amb una ruta pel barri de l’Almudaina, la Portella, plaça Llorenç Villalonga, Monti-sion, Cort i Sant Nicolau.

Participants

Bartomeu Vallori Márquez

Arqueòleg, especialitzat en l’estudi de l’arquitectura i la topografia romanes, amb especial interès per l’arqueologia i la història antiga de les illes Balears. Després de la llicenciatura en Història per la Universitat de Barcelona (2007), hi va cursar el Màster en Arqueologia i el doctorat (2012), durant el qual va fer estades de recerca a Itàlia i Anglaterra. La seva tesi doctoral tracta l’urbanisme i l’arquitectura pública a la ciutat romana de Pollentia entre els segles II aC i III dC. Posteriorment, ha estat investigador postdoctoral a l’Escuela Española de Historia y Arqueologia en Roma – CSIC. Entre els seus treballs, destaca el llibre «La ciutat romana de Palma. Una topografia arqueològica» (2019) i la coordinació del volum «Accampamenti, guarnigioni e assedi durante la Seconda Guerra Punica e la conquista romana (secoli III-I aC): prospettive archeologiche» (2019).

Actualment és investigador postdoctoral a la Universitat de les Illes Balears, on centra la seva recerca en el desenvolupament del món indígena balear en època romana.