LA PALMA DE FERRAGUT II

Edificio Primavera (Plaça de la Mare de Déu de la Salut, 2)

Dimecres 19, a les 17h

Amb inscripció prèvia

Sobre l’activitat

La Palma de José Ferragut II

Aquesta ruta mostrarà una visó global de totes les facetes de l’arquitecte mallorquí José Ferragut Pou: urbanisme, arquitectura i disseny. Un recorregut per les seves obres més emblemàtiques, edificis civils, militars, religiosos, corporatius i una de les múltiples places que va fer al llarg de la seva trajectòria professional.

La sortida serà des de davant de l’Edifici Primavera, situat a la Plaça de la Mare de Déu de la Salut, per tal de recórrer l’àrea del carrer de Sant Miquel, el Mercat de l’Olivar i les Avingudes. Aquesta ruta complementa la realitzada durant la primera edició del festival d’arquitectura OPEN HOUSE PALMA, el novembre 2021, que recorria la zona de Jaume III, la plaça de Ramon Llull i el final d’Avingudes.

Participants

Judit Vega Avelaira

Directora del Centre UNED-Illes Balears i professora tutora d’Història d’art de l’Edat mitjana i de Patrimoni artístic i béns culturals.

Humanista reincident és:

  • Llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Santiago de Compostel·a.
  • Licence ès Lettres, estudis de doctorat, Màster en Història de l’Art per la Universitat de Friburg (La cathédrale de Compostelle et ses portails: mise au point et critiqui de l´état actuel de la recherche, Summa cum laude).
  • Llicenciada en Antropologia Social i Cultural i Màster en Psicologia (Coaching) per la UNED.

Actualment centra la seva recerca en l’obra de l’arquitecte palmesà José Ferragut i la seva aportació al moviment modern, que presentarà com a tesi en la Universitat Rovira i Virgili en la branca de Patrimoni arquitectònic. Ha estat Professora assistent Departament d’Art Medieval i Professora Convidada de l’Institut d’Estudis Medievals a la Universitat de Friburg; investigadora del Departament d’Art Medieval de la Universitat de Berna; col·laboradora científica de la Universitat Humboldt de Berlín; professora en la Universitat Popular de Berna i Directora de la UNED a Suïssa durant 16 anys.

Autora de nombrosos articles i llibres en relació amb l’art i l’ensenyament de l’espanyol com a llengua estrangera, ha participat com a ponent i amb pòsters en nombrosos cursos i congressos.