PORT, CARRETERA, PASSEIG.

Els Rentadors del Jonquet (Cantonada amb Avinguda de Gabriel Roca i Avinguda de l’Argentina)

Dimarts 18, a les 17h

Amb inscripció prèvia

Sobre l’activitat

Port, carretera, passeig. Urbanisme i arquitectura al litoral de ciutat,

En aquesta ruta veurem les transformacions urbanístiques del litoral de Palma al llarg del segle XX. També parlarem de què suposà el projecte del passeig marítim per la ciutat i quines són les possibilitats que ofereix la seva remodelació.

Al llarg del recorregut, ens aturarem davant d’edificis d’arquitectes com Antonio Lamela, Luis Martínez-Feduchi, Luis Gutiérrez Soto, José Ferragut o Miquel Ponsetí i parlarem de les lògiques constructives que van aplicar a un espai on es combinen els usos residencials i els turístics.

Participants

María Sebastián Sebastián

Doctora en Història, Història de l’Art i Geografia per la Universitat de les Illes Balears amb la tesi La construcción turística en las Islas Baleares (1939-2005). Arquitectura urbanismo y fotografía. Arquitecta per la Universitat Politècnica de Catalunya, llicenciada en Història de l’Art i Màster en Patrimoni Cultural: Investigació i Gestió per la Universitat de les Illes Balears.

Les seves línies de recerca es centren en l’arquitectura contemporània, l’arquitectura turística i la història de la fotografia. Ha participat a projectes de recerca d’àmbit nacional i internacional. El 2016 fou guardonada amb la Beca d’Investigació Premi Ciutat de Palma pel projecte “El passeig marítim de Palma. Gènesi, desenvolupament i futur” i el 2022 rebé una Wiley Research Fellowship de la Royal Geographical Society pel projecte “Travelling Women. Depictions of the Mediterranean area in the narratives of Emilia F. Noel and Margaret Hasluck”.

Actualment, és professora al Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la Universitat de les Illes Balears.