ACTIVITATS

RUTA ARA BALEARS

SANT MIQUEL, 19

Carrer de Sant Miquel, 19

Diumenge 23, a les 16 h

Amb inscripció prèvia

No accessible

Sobre l’activitat

El festival d’arquitectura OPEN HOUSE PALMA i el diari ARABALEARS te duen en exclusiva la ruta ARA BALEARS, quatre visites guiades a diferents obres protagonistes de la secció del mateix diari “Cada casa, un món”, a càrrec de la periodista Cristina Ros. Les visites són:       

  • Diumenge, 23 d’octubre a les 10h: Habitatges socials al carrer de Salvador Espriu (IBAVI)
  • Diumenge, 23 d’octubre a les 12h: Estudi de Damià Jaume (Aulets arquitectes)
  • Diumenge, 23 d’octubre a les 16h: Sant Miquel, 19 (Carles Oliver)
  • Diumenge, 23 d’octubre a les 18h: Casa Plywood (Feina studio)

INFORMACIÓ SOBRE L’EDIFICI

Aquest habitatge, situat al centre històric de Palma, és un assaig de solucions de baix cost per posar en actiu els habitatges buits del parc edificat i facilitar l’accés a l’habitatge. Les condicions inicials del projecte són la reutilització de materials ecològics i locals, i un pressupost molt limitat. Tota la filosofia del projecte parteix d’utilitzar materials sostenibles, és a dir, que garanteixin l’equilibri econòmic, tenint cura amb el medi ambient i el benestar social. D’aquesta forma, i gràcies a aquest projecte s’elimina la possibilitat d’utilitzar succedanis o productes exportats d’altres països, afavorint el comerç local i el mínim impacte ambiental i econòmic.

La reforma bàsicament s’ha fet amb martell eliminant els falsos sostres, sent útil per comprovar l’estat de l’estructura. Si més no, també ens permet gaudir de la cronologia de la construcció de l’edifici.

En aquesta intervenció també és interessant la intenció de voler recuperar l’arc com a element de construcció més econòmic, quedant perfectament integrat amb la filosofia d’aquest projecte.

CRISTINA ROS

Nascuda a Palma l’any 1964, Cristina Ros és periodista, crítica d’art i comissària d’exposicions. Es tracta d’una de les periodistes que més a fons coneix el panorama cultural de les Illes Balears, especialment el panorama museístic i artístic, que és la seva especialitat. Ha estat col·laboradora dels diaris Diario de Mallorca, Última Hora, Diari de Balears, Temps de les Arts, La Vanguardia i, actualment, és directora de l’Ara Balears. A més, ha format part del comitè de redacció de la Gran Enciclopèdia de la pintura i l’escultura de les Balears. També va ser directora entre els anys 2008 i 2012 d’Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma. És autora de biografies d’artistes i estudis d’obra per a catàlegs d’exposicions i publicacions diverses.

Enllaç a l’article sobre aquest edifici a l’AraBalears dins el cicle “Cada casa un món”