CASA MARE DE 6A

PONT I VIC

Carrer de la Puresa, 8

Dissabte, de 10 a 14 h

Sense inscripció prèvia

Parcialment

Sobre l’edifici

L’edifici, amb orígens al segle XVI com a part de Can Ayamans, ha travessat diverses modificacions al llarg de la seva història. Tot i la façana poc cridanera, amaga un impressionant pati central amb voltes de marès en excel·lent estat de conservació. La restauració i la recuperació d’aquest espai comunitari han estat prioritats, incloent-hi la restauració d’una gran arcada que unia els dos edificis originals, la creació d’apartaments en dúplex i la preservació d’elements de serralleria antics. L’edifici acull la prestigiosa galeria d’art 6A, que mostra el patrimoni artístic i industrial a través de grans finestrals.


La selecció de materials naturals i locals és fonamental per mantenir l’essència mediterrània de l’edifici, combinant elements històrics de pedra i serralleria original amb materials adequats, com fusteries de fusta, motllures de guix i fusta, terres ceràmics i de fusta, entre d’altres. S’ha implementat una alta eficiència energètica, destacant estratègies com l’aïllament i la ventilació creuada dels habitatges.


Durant les obres de restauració es va descobrir un valuós jaciment romà, enriquint encara més el valor històric de l’edifici. L’arqueòleg Jordi Hernández va recuperar i catalogar nombroses peces de gran valor històric, que s’exhibiran al museu de Mallorca en el futur. Aquesta troballa arqueològica afegeix una capa addicional d’importància històrica i cultural a la restauració de l’edifici.

Sobre l’arquitecte

GRAS Reynés Arquitectos

Un guardonat equip de disseny arquitectònic i urbà, se centra en liderar el treball contemporani en projectes comercials, residencials i urbans. Fundat per Guillermo Reynés, qui recentment va rebre el premi 40 Under 40 Europe Design Award, l’equip ha treballat en projectes d’habitatge, hotels, edificis d’oficines i projectes urbans. Per part seva, Reynés és ponent en la Universitat CEU de València, l’IAAC (Institut d’Arquitectura Avançada de Barcelona) i l’Architecture League de Nova York.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

GRAS Reynés Arquitectos

2022

Residencial