CENTRE FLASSADERS

Carrer de la Ferreria, 10

Dissabte, de 10 a 14 h

Sense inscripció prèvia

Parcialment accessible

Sobre l’edifici

L’edifici que allotja l’actual Centre Flassaders és un antic espai industrial reformat a partir de la dècada de 1830, que ha estat recentment condicionat com a centre públic que acull espais d’ús per a la ciutadania.


Els Ribas foren propietaris de set fàbriques a Palma, amb prop de mil empleats. Una d’elles fou la fàbrica de teixits de cotó de sa Gerreria – actual Centre Flassaders -, coneguda com a tal des de l’any 1851, la qual va mantenir la seva activitat industrial fins el 1964.

El Centre Flassaders manté l’estructura fabril, en vertical, en clara imitació a les fàbriques angleses. També conserva el fumeral de l’antiga fàbrica, reminiscència de la Palma industrial del segle XIX i testimoni d’aquella ciutat amuntegada que donava feina a centenars d’obrers.

Sobre l’arquitecte

Pere Soler (1997 rehabilitació)

Arquitecte col·legiat amb despatx professional a Palma, es dedica fonamentalment a la pràctica projectual d’edificis, públics i privats. En aquest projecte, l’arquitecte volia aconseguir un espai diàfan i unitari, amb múltiples transparències; per fer-ho, tot conservant el model estructural, s’executen apuntalaments importants i s’elimina l’escala existent, paradigma del caos creat per successives i nombroses reformes. La intervenció respectava la tipologia fabril dels dos cossos que componien l’edifici, mantenint i consolidant el sistema estructural així com les façanes íntegrament.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Pere Soler y M. Pomar (rehabilitació)

1977 (reforma)

Industrial