CONSERVATORI SUPERIOR DE MÚSICA DE

LES ILLES BALEARS

Carrer d’Alfons el Magnànim, 64

Dissabte de 10 a 14 h

Sense inscripció prèvia

Si

Sobre l’edifici

El Conservatori Superior de Música dels Illes Balears s’emmarca en un edifici ideat pels arquitectes Jaime Coll i Judith Leclerc com una ciutat de la música que reprodueix l’estructura laberíntica de plens i buits característica del centre històric.


Disposa d’un total de setanta aules per a cobrir les necessitats docents del centre i vint-i-una cabines d’estudi, a més de biblioteca, cafeteria i vestuaris. L’interior del conservatori està senyalitzat mitjançant codi cromàtic amb l’objectiu de recolzar una orientació intuitiva dins d’aquesta ciutat de la música: els colors bàsics (vermell, groc i blau) es van assignar a les àrees d’activitat mentres que els colors complementaris (lila, verd, taronja) ho van fer per identificar las zones de repòs.

 

Existeixen espais verds que separen els diferents ambients per a donar frescor i llibertat als que inverteixen les seves hores d’estudi diàriament a les aules. La natura s’integra obrint patis a l’edifici i reforçant el concepte lluminós i ampli que tant caracteritza al conservatori.


Recentment ha estat objecte d’una ampliació per a donar resposta a les actuals necessitats del centre. Aquestes noves obres han permès eliminar els mòduls prefabricats que es van instal·lar en 2009.

Sobre els arquitectes

Jaime Coll

És un arquitecte Malloquí que juntament amb la Judith Leclerc formen l’equip COLL&LECLERC en 1996 a Barcelona.

Operant casi exclusivament a partir de concursos d’arquitectura de promoció publica, Coll-Leclerc es altament compromesa amb el desenvolupament de nous programes socials.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Jaime Coll i Judith Leclerc

1a fase 1998-2000

Educació