DOS ELEFANTES PUBLICIDAD

Carrer de Son Nadal, 20

Dissabte, de 10 a 14 h

Sense inscripció prèvia

Parcialment accessible

Sobre l’edifici

Situem l´edifici de Dos Elefants Publicitat al barri de la Soledat i és un exemple únic d´arquitectura moderna dins d´aquest barri. No sempre ha estat així, de fet, des del 1987 que neix sota el nom comercial D.E Publicidad i durant 10 anys, va ser una petita seu de només una planta baixa del carrer Son Nadal.

Joan Miquel Riera, actual propietari, va decidir demolir la planta baixa per crear un edifici diferent, espectacular i que no deixés indiferent a clients i visitants. Ho va fer de la mà de l’arquitecte Antonio Fiol Reynes. Va suposar un projecte desafiador ja que es disposava només de 90m2 de solar i uns 60m2 construïbles en un entorn tan particular com únic de La Soledad.

Aquest edifici té un caràcter propi i molt diferencial gràcies a les grans peces de formigó prefabricat que li donen un acabat amb formes espectaculars. De fet, el formigó és el principal material de l’arquitectura moderna i el més utilitzat en aquest edifici.

A més, compta amb algunes singularitats com el sòl d’epoxy, una escala aèria amb dos únics punts de subjecció i una cúpula parcialment de vidre que converteix Dos Elefants Publicitat en un espai diferent i únic.

Sobre l’arquitecte

Antonio Fiol Reynés

Va néixer a Mallorca i va estudiar la carrera d’arquitectura a Suïssa, graduant-se amb menció honorífica. La seva carrera es va forjar especialment a Ginebra, on va guanyar i va participar en diversos concursos. com el de “gran Saló a Bougy-villars, 1995, o el Place du Château, Lausana el 1995. A Mallorca va participar al concurs d’ordenació de la plaça del mercat a Inca el 2000. Molts dels seus projectes estan realitzats a diferents pobles de Mallorca com és el cas de la casa Son Nadal, Casa unifamiliar a Muro o uns adossats a Alcúdia entre d’altres. Antonio Riol Reynés és un arquitecte molt versàtil ja que no només crea projectes arquitectònics, sinó que també pinta, fa escultures i dissenya joies

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Antonio Fiol Reynes (2002)

2000 – 2002

Oficines