ESTUDI I HABITATGE AMB

COBERTA VERDA

Carrer de l’Almirall Oquendo, 13

Dissabte, de 16 a 19 h

Sense inscripció prèvia

No accessible

Zoom Verd

Sobre l’edifici

Aquest edifici va ser plantejat pels arquitectes Pere Nicolau, Àngel Morado i Emilio Nadal de Olives el 1976. Ubicat en una zona residencial aquesta construcció conté un estudi per a cada arquitecte i un habitatge al pis superior.


Va ser construït seguint un estil racionalista tardà amb plans que transmeten la funció de cada zona de l’edifici, però que juguen per crear una composició harmònica mitjançant les formes lineals. Els diferents espais de l’edifici s’estructuren a base de mitjos nivells que donen dinamisme als interiors i creen espais diferenciats i la zona dedicada a l’habitatge té diferenciats els espais de dia i de nit mitjançant envans.

També cal destacar la coberta enjardinada que dota d’un potent aïllament en la coberta, a la temperatura, al soroll i com a recuperació de l’espai vegetal perdut en edificar, a més, de l’interès pedagògic com a proposta urbana a la ciutat aplicat en posteriors edificis realitzats per els arquitectes Pere i Maria Nicolau.

Sobre l’arquitecte

Pere Nicolau i Bover (Palma, 1948)

És un arquitecte de Palma lligat als corrents del racionalisme i el regionalisme. Alguns dels seus projectes més coneguts són el projecte del Parc de la Mar, equip ZOCALO, la reforma del Gran Hotel de Palma (1993) juntament amb Jaume Martínez i la terminal nova (1997) i el nou dic C (2010)de l’Aeroport de Son Sant Joan.


Angel Morado (Pollença, 1949)

Des de fa més de quaranta anys treballa a l’estudi que porta el seu nom fent projectes per a particulars, establiments i obra pública havent guanyat diversos guardons per les obres realitzades. A ciutat ha participat amb l’equip ZOCALO en projectes com el Parc de la Mar.


Emilio Nadal de Olivas (Maó, 1946)

Des de 1974 treballa al seu propi estudi en projectes de tota mena com l’urbanisme, residències, hotels i equipaments. La seva trajectòria també està lligada a la recerca i l’àmbit acadèmic i per la seva pràctica professional ha guanyat diversos premis. A ciutat ha participat amb l’equip ZOCALO en projectes com el Parc de la Mar.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Pere Nicolau i Bover, Angel Morado, Emilio Nadal de Olivas

1976

Oficina, habitatge