FÀBRICA DE BEGUDES PUIG

Camí Vell de Bunyola, 5

Dissabte de 10 a 14 h

Sense inscripció prèvia

Si

Sobre l’edifici

La crisi mundial de 1927 va fer que els germans Puig Puigserver deixessin la seva fàbrica calçat i emprenguessin camins diferents. Julià va decidir iniciar la seva activitat com a fabricant i distribuïdor de refrescos, sifons i gasoses a Llucmajor. Dos anys més tard, la famosíssima pinya. La fàbrica va sortejar amb èxit moments històrics, com la guerra civil, creixent i donant treball a una plantilla que va arribar a superar el centenar de treballadors.

Puig continua produint a l’illa i creixent any rere any. Encara que iniciat temps enrere, és en 2020 quan pare i fill –Julià Puig Miquel– plantegen un nou relleu generacional. I 2021 s’inicia amb un nou repte, aquesta vegada a Palma (Mallorca), amb la inauguració de la nova planta embotelladora que ha donat pas a una nova estètica i a nous productes que ja estan en el mercat.

Té una capacitat de 3.000.000 unitats a l’any, a raó de 2.000 ampolles a l’hora en els diferents formats que actualment produeixen.


La nova planta alberga també un centre de tractament d’envasos de vidre on recuperen i reutilitzen els envasos, per a una Mallorca més sostenible. El seu objectiu és convertir la signatura de begudes no alcohòliques en un referent de sostenibilitat.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

2021


Industrial