GALERIA 6A

Carrer de la Puresa, 3A

Dissabte, de 10 a 14 h

Sense inscripció prèvia

Parcialment

Sobre l’edifici

La Casa 6A es fundà l’any 1982, en un petit local ubicat en el Carrer Pont i Vich, 6a. Amb els anys anà creixent, gràcies a la suma de diferents espais, sempre dins el mateix edifici. L’any 1989, es decidí comprar una antiga fusteria ubicada al carrer de la Puresa, 8, que es destinaria a vendre les edicions que s’anaven estampant en el Taller. Amb el temps, a aquest espai s’afegiren altres dos habitatges del mateix edifici.


Des de l’inici, l’objectiu de la casa 6a ha estat recuperar les tècniques d’estampació tradicionals, posar-les a disposició de l’art contemporani i a l’abast de les persones interessades. Conserva premses, màquines i estris de segles enrere plenament en actiu i és l’única Institució privada, en l’àmbit nacional, amb més de 650 pedres litogràfiques a disposició dels artistes, havent editat més de 1.800 imatges, signades i numerades per més de 100 autors, de les Illes i de fora de les Illes.


L’any 2002, s’encomanà un projecte de reforma integral als arquitectes Joan Riera i Fran Barceló, per tal de generar un espai únic destinat a desenvolupar projectes expositius. Els autors del projecte varen entendre perfectament l’esperit 6A, dissenyant un espai obert, dinàmic a l’hora de treballar i inspirador per als creadors, ja que tot el volum gira entorn al pati de l’edifici.

Sobre l’arquitecte

Joan Riera Jaume

Arquitecte per la Universitat Politècnica de Barcelona (1985). Ha cursat estudis d’Arquitectura a la UPV de València i a la ETSAB de Barcelona, així com estudis de Filosofia i Lletres a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat de les Illes Balears (1981-1984). Des de 1985, compta amb estudi professional propi amb col•laboracions habituals amb LMPV arquitectes, CCRS arquitectes, M. Lacomba, A. Forteza, F. Barceló i M. Cabaní, entre d’altres, desenvolupant treballs d’edificació i urbanisme pels que ha obtingut nombrosos premis i reconeixements.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Joan Riera i Fran Barceló

2002

Cultural