HIPÒDROM DE SON PARDO

Carrer Hipòdrom son Pardo, 2

Diumenge, de 10 a 14 h

Sense inscripció prèvia

Parcialment accessible

Sobre l’edifici

L’hipòdrom de Son Pardo va ser promogut per D. Joan Mora Gornals el 1965, fent realitat el somni de tots els aficionats que esperaven amb ànsia unes noves instal·lacions.


Després d’una llarga època de postguerra, el contracte de lloguer dels terrenys sobre els quals havia construït l’hipòdrom de Bons Aires acaba i a l’any 1957 tanquen les portes. En aquell moment, han de traslladar-se al de Jesús, o de Ca Dona Aina. La construcció de l’hipòdrom de Jesús, a uns terrenys enfront del manicomi, on ara s’hi situa el Parc de la riera, es varen retardar més del que estava previst i va resultar una solució de transició fins a la inauguració de l’actual Hipòdrom de Son Pardo. El 16 de maig de 1965 va obrir les seves portes, coincidint amb l’oferta d’un Gran Premi Nacional.


Als anys 80 l’hipòdrom es va veure afectat per una greu crisi, fins que al maig de 1990, el Consell de Mallorca adquirí l’hipòdrom i li dona un nou impuls. Des de llavors ençà, Son Pardo ha estat sempre recolzat per la institució i s’ha convertir en un dels grans escenaris de referència del trot. 

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:


1965

Esportiva