José Hevia

HOTEL CAN BORDOY

Carrer del Forn de la Glòria, 14

Dissabte i diumenge, 10 a 12 h i de 16 a 18 h

Amb inscripció prèvia

Si

Sobre l’edifici

L’antic casal de Can Bordoy ubicat al centre històric de Palma obrí les portes com a hotel de luxe el desembre de 2018, després d’una rehabilitació de 3 anys que ha pretès ser el màxim respectuosa amb l’estructura original de l’edifici. El projecte de reforma integral d’arquitectura i interiorisme del conjunt ha estat dut a terme per l’estudi OHLAB dirigit pels arquitectes Paloma Hernaiz i Jaime Oliver.


L’eclecticisme impregna l’actual Can Bordoy, ja que el seu disseny combina els elements estructurals originals del casal històric amb peces de disseny contemporani, però també de col·leccionisme, entre les quals es poden destacar el quadre de Madame de Maintenon de la Cort de Lluís XIV, el gramòfon del 1918, les cadires daneses provinents del Palau de Charlottenborg o el sextant, objecte tradicional de navegació escandinau.


Aquest disseny tan particular i el protagonisme que agafa la naturalesa com a element que pretén unir l’exterior amb l’interior de l’edifici han estat un dels motius pels quals l’Hotel Can Bordoy Grand House & Garden ha estat guardonat amb premis com el millor hotel de disseny pel Condé Nast Traveler (2022) o com el millor disseny d’interiors o el millor concepte pel Beyond Luxury Awards (2020).

Sobre els arquitectes

OHLAB (Paloma Hernáiz i Jaime Oliver)

Paloma Hernaiz és arquitecta per la ETSAM de Madrid i postgraduada amb un Màster d’Arquitectura a la Universitat de Columbia de Nova York. Després dels seus estudis va realitzar treballs de recerca en els arxius històrics del “Royal Institute*of British Architects” (RIBA) a Londres. Abans d’establir la seva oficina a Madrid va adquirir 9 anys d’experiència professional en oficines d’arquitectura de diferents països on va tenir l’oportunitat de realitzar projectes de molt diferents escales i requeriments. A Madrid va col·laborar amb Estudi Lamela / Richard Rogers Partenariat; a Nova York treballava amb l’oficina G-tects, on va col·laborar amb el despatx de Frank O. Gehry; a la Xina va treballar a Shanghái i a Pequín amb l’oficina OMA / Rem Koolhaas.

Jaime Oliver és arquitecte per la ETSAB de Barcelona, on es va graduar amb qualificació d’excel·lent en el seu Projecte Final de Carrera. Va cursar un any en el Institut Supérieur d’Architecture de la Communauté Française a Brussel·les amb una beca Erasmus i compta amb un Màster d’Arquitectura de la Universitat de Columbia de Nova York, després d’obtenir una beca d’estudis de “la Caixa”. Abans d’establir la seva oficina a Madrid va adquirir 9 anys d’experiència professional en oficines d’arquitectura de diferents països on va tenir l’oportunitat de realitzar projectes de molt diferents escales i requeriments. A Nova York, va col·laborar amb l’oficina DNA i amb l’estudi Hariri & Hariri; a la Xina va treballar aShanghái i a Pequín a l’oficina OMA / Rem Koolhaas.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

OHLAB (reforma 2018)

Rehabilitació 2018

Hotel