IBAVI LA RIBERA

Carrer de Rut, 19

Dissabte de 10 a 14 h

Amb inscripció prèvia

Parcialment accessible

Zoom Verd

Sobre l’edifici

El projecte consisteix en la construcció d’un edifici de 6 habitatges, desenvolupats en planta baixa i planta primera

L’edifici resol els espais habitables en un nucli central de gran inèrcia tèrmica construït amb terra compactada in situ. Es construeix una doble pell perimetral de fusta que a les orientacions de nord, est i oest es desferra del mur massiu construït amb terra creant un espai tampó amb la funció de protegir els espais centrals dels habitatges.

 

A sud aquesta doble pell es torna transparent per, amb una funció de captació solar passiva, construir un mur d’inèrcia que escalfarà l’edifici a l’hivern. Aquest mur d’inèrcia acumula la radiació solar a l’hivern i transmet per radiació la calor cap a l’interior dels habitatges.

 

Així doncs, la suma de la inèrcia tèrmica, la jerarquia de condicions higrotèrmiques dels espais, el super aïllament, la gestió del sol i l’ombra, la ventilació natural creuada i les estratègies de free-cooling nocturnes a l’estiu, doten l’edifici de confort tèrmic durant totes les èpoques de l’any.

 

Una selecció conscient de materials minimitza al màxim l’impacte ambiental de l’edifici a la fase de construcció.

Sobre l’arquitecte

Edra arquitectura km0

L’arquitectura de EDRA participa en el desenvolupament del medi rural i les seves comunitats, des d’una visió global i sostenibilista, posant el focus en el confort, l’eficiència energètica i el disseny sostenible. EDRA km0 ho conforma un equip multidisciplinari d’arquitectes, arquitectes tècnics, dissenyadors i enginyers al servei d’uns espais i uns objectes més naturals, menys impactants, més bells i més confortables.


Bunyesc Arquitectura Edificient SLP

Josep Bunyesc és arquitecte  i doctor en arquitectura sostenible i economia d’energia i l’habitat en zones de muntanya.

Ha col·laborat amb els departaments de Cultura, Ensenyament i Media Ambient de la Generalitat de Calunya per a la redacció de diferents projectes i va ser seleccionat pels Premis Catalunya de Construcció per Innovació 2010.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Edra arquitectura km0,

Bunyesc Arquitectura Edificient SLP


en construcció


Habitatge