IBAVI – LOPE DE VEGA

Carrer de Lope de Vega, 3

Diumenge, de 10 a 14 h

Amb inscripció prèvia

Parcialment accessible

Zoom Verd

Sobre l’edifici

Es tracta d’un conjunt d’allotjaments inclusius i sostenibles, promoguts per l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI), que es destinaran principalment a la gent major.


L’estratègia diferencial del projecte, és el re-aprofitament del material procedent de l’enderrocament de l’antiga escola per a la construcció dels nous habitatges. Aquesta tècnica, que ha estat denominada “mineria urbana” permet recuperar matèria primera provinent d’infraestructures ja exisitents, per reciclarla i donar-li un nou ús.               

L’edifici, s’estructurarà en dos grans blocs, disposats en forma de L, amb façanes paral·leles als dos carrers, deixant un gran pati interior que funcionarà també com a jardí comunitari.

Sobre l’arquitecte

HARQUITECTES

És un estudi d’arquitectura fundat l’any 2000 situat a la localitat de Sabadell (Barcelona), i que està dirigit per quatre arquitectes associats: David Lorente Ibáñez, Josep Ricart Ulldemolins, Xavier Ros Majó i Roger Tudó Galí . Els quatre es van llicenciar com arquitectes a l’ETSA del Vallès entre 1998 i 2000.

La seva obra ha rebut el reconeixement de diferents premis -tant per obra construïda com en concursos de idees – així com la publicació en mitjans nacionals i internacionals, havent estat seleccionats per a diferents exposicions i convidats com conferenciants en esdeveniments a Europa i Amèrica.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

HARQUITECTES

en construcció

Habitatge