MUSEU D’ART SACRE DE MALLORCA

Carrer del Mirador, 5

Dissabte, de 10 a 14 h

Sense inscripció prèvia

Si

Sobre l’edifici

El museu d’Art Sacre se situa a l’edifici del Palau Episcopal, darrere de l’absis de la Catedral i sobre la muralla de l’Almudaina. L’origen del Palau es remunta a l’establiment definitiu de la seu episcopal en 1238 i a Ramon de Torrella (1238-1266) com a primer bisbe de Mallorca. La seva estètica és fruit de nombroses intervencions promogudes per diferents prelats de l’Illa que, des del segle XIII, han anat deixant la seva petjada.


L’edifici és de planta rectangular i es desenvolupa al voltant d’un pati. L’accés es realitza a través de la façana principal, acabada en 1616 a instàncies del bisbe de Mallorca Simó Bauçà i Sales (1706-1625). A més, en la façana, de marcat estil classicista, s’exhibeix la salutació episcopal Pax Vobis (“la Pau estigui amb vosaltres”).


La visita al Museu permet contemplar alguns dels espais i elements més interessants de l’interior de l’edifici del Palau Episcopal. En ell destaquen una sèrie de grans arcs gòtics i un vitrall dissenyat per Antoni Gaudí i dedicat al bisbe Pere Joan Campins. En la planta baixa es troba un corredor amb voltes de marès -que antigament constituïa la zona dels estables del Palau i en el qual queden a la vista restes de la muralla d’època tardorromana-, així com el gran finestral apuntat de la façana que dona a la mar. També destaca la muralla exterior, atribuïda a Gaudí.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

1238 – s. XV (i posteriors reformes)

Cultural