MUSEU FUNDACIÓN

JUAN MARCH

Carrer de Sant Miquel, 11

Dissabte, de 10.30 a 14h

Sense inscripció prèvia

Parcialment accessible

Sobre l’edifici

Ubicat a una antiga casa senyorial del carrer Sant Miquel, al bell mig del centre de Palma, el Museu Fundación Juan March és conegut com a “Can Gallard des Canyar”, que era la família propietària fins a principis del segle passat. Els orígens de la casa es remunten al segle XVII, encara que durant els següents segles va patir diverses remodelacions. No va ser fins al 1919, que el creador de la Fundació, Juan March Ordindas (1880-1962), la va utilitzar com a habitatge propi i, finalment, el 1926, es va convertir en la primera seu de la Banca March. L

L’arquitecte a qui Juan March li encomanà la tasca de la reforma de l’immoble va ser Guillem Reynés Font, arquitecte bastant conegut entre empresaris, industrials i comerciants d’aquella època. March, el 1916, després d’abandonar el seu poble natal (Santa Margalida), contactà amb ell per fer la reforma de l’edifici.

Les obres varen acabar el 1917, i el projecte de l’arquitecte es va centrar, sobretot, en la gran escala del pati, de marbre blanc, coberta amb una cúpula a la qual li dona llum una claraboia el·líptica. També va ser en aquell moment que s’instal·laren nous equips de sanejament, calefacció i cuina.

Sobre l’arquitecte

Guillem Reynés Font (Palma, 1877-1918)

Guillem Reynés Font, nascut a Mallorca, va cursar els seus estudis d’arquitectura a Barcelona on va tenir contacte amb artistes modernistes com Lluís Domènech i Montaner, Joan Rubió i Antoni Gaudí, mentre que en els seus anys posteriors va assumir idees més tradicionals de Vicente Lampérez y Romea. Reynés fou un arquitecte bastant conegut entre empresaris, industrials i comerciants d’aquella època, ja que acceptava encàrrecs privats. També va tenir molts treballs de caire eclesiàstic.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Reforma de Guillem Reynés Font

Orígens del segle XVII. Reformes al segle XVIII, segle XIX, 1877 i 1919

Cultural