PALAU MARCH

Carrer del Palau Reial, 18

Dissabte, de 10 a 14 h

Sense inscripció prèvia

Parcialment accessible

Sobre l’edifici

El promotor d’aquest edifici, el financer Joan March Ordinas (1880-1962), va adquirir el solar per estar en un enclavament privilegiat del centre històric.


El projecte és de l’arquitecte madrileny Luis Gutiérrez Soto (1900- 1977) i per a ell, la residència dels March va ser una de les seves realitzacions més importants, no sols pel client sinó per la complexitat i envergadura de l’obra.


L’edifici s’emmarca en un estil historicista, amb fortes influències dels palaus barrocs mallorquins i italians. També hi destaquen la qualitat dels materials utilitzats i la riquesa i varietat de les decoracions, on va tenir un notable paper l’arquitecte Gabriel Alomar Esteve, que va actuar com a director de les obres. D’entre els seus espais, sorprèn especialment el pati d’honor. Cap a aquest singular espai de recepció, de marcat caràcter mediterrani, miren la façana principal, amb ornamentació molt refinada, la galeria oberta en ella i la terrassa-jardí, com a mirador sobre la ciutat.

Sobre els arquitectes

Luís Gutiérrez Soto

Nascut l’any 1900 a Madrid, es va matricular a l’Escola d’Arquitectura, on es va llicenciar el 1923. Al llarg de la seva carrera es van donar diferents etapes que van produir un llegat enorme i variat: habitatges, oficines, centres comercials, i fins i tot l’aeroport de Barajas. Va ser membre de la Reial Acadèmia de Belles arts de San Fernando, de la representació espanyola en la Unió Internacional d’Arquitectes i degà del Col·legi d’Arquitectes de Madrid, ciutat en la qual va morir en 1977.


Gabriel Alomar i Esteve (Palma, 1910-1997)

Fou un destacat arquitecte i urbanista mallorquí, conegut especialment per haver dissenyat el Pla Alomar de reforma de Palma de mitjan segle xx. Dissenyà les innovadores urbanitzacions de Bellavista (1958) i Son Verí Vell (1960) a la costa de Llucmajor, seguint els principis de la ciutat jardí anglosaxona que havia descobert quan estudià als Estats Units, així com els jardins de la família March, els jardins de l’Almudaina o s’Hort del Rei.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Luís Gutiérrez Soto i

Gabriel Alomar Esteve


1939 – 1945


Cultural