José Hevia

PALMA TENNIS CLUB

Carrer de Joan Maria Thomàs, 4

Dissabte, de 10 a 14 h

Sense inscripció prèvia

Si

Sobre l’edifici

El Palma Tennis Club (1961) és un edifici racionalista dissenyat per l’arquitecte Francesc Mitjans (1909 – 2006), un dels arquitectes catalans més reconeguts dins el moviment modern. En la seva obra, Mitjans revisa les bases del racionalisme afegint nous materials i solucions que s’adapten al context local i les necessitats de l’edifici.


Les instal·lacions del Tennis Club ocupen tota una illa dins la trama urbana de la ciutat i es disposen les pistes de tenis de manera que quedin esglaonades i ocultes en l’entorn. L’edifici es troba al final de les pistes, al costat de la piscina, i s’estructura en dues plantes que contenen els espais comuns al pis superior i els vestuaris a l’inferior. De la mateixa manera que altres obres de Francesc Mitjans, com l’Hotel Araxa, aquest edifici transmet una sensació de lleugeresa gràcies a l’ús d’estructures metàl·liques, panells de fusta, vidre i unes característiques gelosies.


Actualment, el Palma Tennis Club segueix tenint la seva funció original com a club d’esport. L’any 2013, l’arquitecte Rafael Vidal va intervenir l’edifici per dotar-lo d’eficiència energètica i retirar afegits per fer tornar l’esplendor original del projecte de Mitjans.

Sobre l’arquitecte

Francesc Mitjans Miró (1909 – 2006)

Nascut a Barcelona, va estudiar arquitectura a la mateixa ciutat. Durant els seus anys de formació va ser soci del grup GATCPAC que promovia l’arquitectura d’avantguarda. A partir dels anys 40 va tenir una gran activitat participant en el disseny d’edificis singulars com el Camp Nou (1956 – 1957) i la torre del Banc Atlàntic a Barcelona (1969). L’Hotel Araxa (1953) va ser la seva primera obra a les Illes Balears, on va projectar altres establiments hotelers com l’Hotel de Cala Blanca (1961-1965), Calvià i Palmyra (1961) a Sant Antoni de Portmany, i els apartaments Escocia a Cala Major (1962).

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Francesc Mitjans Miró (original 1961), Rafael Vidal Yuste (reforma 2015)

1961 (construcció), 2015 (reforma)

Esportiu