Xisco Kamal

SEU INSTITUCIONAL DE L’AUTORITAT PORTUÀRIA DE BALEARS

Carrer del Moll, 3

Dissabte, de 10 a 14h i de 16 a 19h

Sense inscripció prèvia

Si

Zoom Blau

Sobre l’edifici

L’actual Palma Port Centre és l’edifici on es trobaven les antigues oficines de l’Autoritat Portuària de Balears (organisme encarregat de la gestió dels ports). L’any 2012 es traslladaren les oficines a una altra localització (Moll Vell, nº5) i es decidí transformar l’edifici en un centre obert a la ciutat amb equipaments diversos com un restaurant al terrat, un mirador, un auditori, sales de juntes, una biblioteca i espais expositius.


L’edifici original és d’estil neoclàssic, i va ser construït l’any 1940 per albergar la seu de l’Autoritat Portuària, en una ubicació és excepcional,amb vistes al Passeig de Guillem Sagrera, a Seu, el Port i el mar.


Amb la rehabilitació es va optar per esbucar l’interior de l’edifici i conservar-ne només la façana. Un dels grans canvis que ha experimentat l’edifici ha estat la incorporació d’un gran mur de vidre que permet la creació d’un mirador que aprofita les vistes de l’entorn. La intervenció també ha afectat als voltants de l’edifici, eliminant places de pàrquing i creant una zona enjardinada que afavoreix la comunicació entre l’edifici, el port i la ciutat.

Sobre l’arquitecte

Vicenç Mulet (reforma)

Titulat per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (1997), inicia el seu estudi vma. Durant 25 anys de trajectòria ha desenvolupat projectes de diferents escales i categories. Habitatges, Institucionals, edificació, interiorisme, corporatiu i arquitectura efímera. Entre les seves obres destaquen l’Edifici Escala del Port de Palma, el Centre de Serveis Socials del Jonquet, Premi Ciutat de Palma d’Arquitectura, El Pavelló de Balears, entre d’altres.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Vicenç Mulet (reforma)

1940 (construcció), 2021 (reforma)

Institucional