SEU DEL COL·LEGI D’APARELLADORS

Carrer de Federico García Lorca, 10

Dissabte i diumenge, de 10 a 14h

Sense inscripció prèvia

Si

Sobre l’edifici

La Seu del Col·legi d’Aparelladors és un edifici d’oficines que acull el Col·legi Oficial d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Mallorca. Va ser dissenyat per l’arquitecte llucmajorer Sebastià Gamundi el 1981. A nivell arquitectònic i de disseny destaca sobretot per ser una estructura sòlida de formigó vist amb les seves quatre façanes totalment cobertes per una gelosia d’acer inoxidable com a solució per a la protecció del rajos de sol, disseny també del mateix arquitecte Gamundi. Les formes de la gelosia es veuen de lluny com un entramat que recorda els panells que fan les abelles. Inicialment tota la planta baixa estava oberta a l’exterior i tots els pilars i escala principal es van executar de formigó vist, quedant tot el porxo de la planta baixa integrat dins el jardí, on s’arribava a una font amb un mural de ceràmica que avui està convertit en una jardinera. Actualment aquest espai es troba tancat per allotjar una sala d’exposicions.

Pel que fa al seu interior, destaca el fals sostre de làmines de fusta de teca de la planta baixa realitzats a mà per una fusteria tradicional, avui ja desapareguda. La decoració i mobiliari inicial de l’edifici va ser realitzat per Angel Juncosa que va dissenyar alguns dels mobles que encara es conserven a la sala de juntes i la sala d’actes de l’edifici.

Sobre l’arquitecte

Sebastià Gamundí Boscana (Llucmajor, 1930 – Palma, 2015),

Es dedicà sobretot a la rehabilitació de cases de camp i edificis del nucli antic de Palma així com a dissenyar les seus del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Mallorca (1981) i el Club Nàutic de S’Arenal (1983). També va ser arquitecte diocesà i arquitecte de la Seu durant més de 40 anys i va ser l’encarregat de dirigir la restauració de l’antiga sagristia dels vermells, l’absis, la façana principal, el portal major i la reixa, el portal del mirador, preparà la capella que després intervindria Miquel Barceló, restaurà la rosassa major, la façana de la plaça de l’Almoina, el campanar, la capella del baptisteri i el claustre.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Sebastià Gamundí Boscana,

Sebastià Pons Fiol (reforma)

1981, 2016 (reforma)


Oficines