Pep Escoda

TALLER SERT (FUNDACIÓ MIRÓ MALLORCA)

Carrer de Saridakis, 29

Dissabte i diumenge, de 10 a 14 h 

Sense inscripció prèvia

Si

Sobre l’edifici

Aquest estudi de pintura és un encàrrec que el pintor d’avantguarda Joan Miró va fer al seu amic Josep Lluís Sert (1902-1983), un dels arquitectes catalans més reconeguts del moviment modern. Actualement està catalogat com a Bé d’Interès Cultural (BIC).


En aquesta construcció, Sert es replanteja els principis del moviment modern incorporant materials tradicionals com la ceràmica, la fusta, la pedra, estructures ondulades i tocs cromàtics que contrasten amb les estructures de formigó. El resultat final és un edifici totalment innovador, però que dialoga amb el seu entorn.


L’interior del taller té dos espais principals: un espai dedicat a emmagatzemar les teles d’obres no acabades i un espai de treball. L’espai de treball destaca per la seva lluminositat i la presència d’un altell que permet crear diversos ambients. El taller es conserva tal com el va deixar el pintor, i s’hi poden veure els materials i objectes que utilitzava com a font d’inspiració així com els materials que utilitzava per pintar.

Sobre l’arquitecte

Josep Lluís Sert (1902-1983)

Fou un arquitecte barceloní lligat al moviment modern d’arquitectura. Durant els seus anys de formació va treballar a l’estudi de Le Corbusier i des de Barcelona va treballar per promoure l’arquitectura des del GATEPAC (Grup d’Artistes i Tècnics Espanyols per al Progrés de l’Arquitectura Contemporània). Durant la Guerra Civil va construir el Pavelló de la República per a l’exposició Universal de 1937 i acabada la guerra va ser represaliat i es va exiliar. Sempre va tenir bona relació amb Joan Miró per qui va construir el seu estudi a Mallorca (1956) i la seu de la Fundació Miró de Barcelona (1972-1975).

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Josep Lluís Sert

1956

Cultural