EDIFICIS

| CENTRE | PONENT | NORD | LLEVANT |

ANTIC PARC DE BOMBERS

Carrer Gremi Picapedrers, 1

Diumenge, de 10 a 14 h

Sense inscripció prèvia

Si

Sobre l’edifici

L’any 1970, l’agrupació Asima va arribar a un acord amb l’Ajuntament de Palma pel qual cedia una parcel·la de 5.600 m² per a la construcció del parc central de bombers de Palma. Asima, en aquell moment, va fer una donació de 500.000 pessetes per ajudar a la construcció del parc. Uns quants anys més tard, el 1973, es va inaugurar el parc de bombers on, durant més de trenta-cinc anys, es prestà aquest servei a la ciutat.


L’any 2006, emperò, es va presentar un nou projecte pel parc central de bombers de Palma, situat als terrenys de Son Malferit. Aquest nou parc va ser inaugurat l’any 2011 i fou construït pel Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament de Palma, posant fi així a les instal·lacions i dotacions ubicades al polígon de Son Castelló.


Després que el parc estigués tancat més de deu anys, l’any 2016 Asima va posar en marxa un projecte de caràcter social on cultura, formació, activitats socials i empresa cooperessin en benefici a les empreses i treballadors del polígon de Son Castelló i tota la ciutat de Palma. Per això, es va fer una remodelació del hall i l’hangar del parc de bombers. Uns 1.200 m² han estat reformats per convertir-ho en un espai multiús, fent també una exposició del desenvolupament industrial de Mallorca.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

1973 (construcció), 2016 (reforma)

Cultural