EDIFICIS

| CENTRE | PONENT | NORD | LLEVANT |

CAN ALCOVER

Carrer de Sant Alonso, 24

Dissabte, de 16 a 19h

Sense inscripció prèvia

No

Sobre l’edifici

Can Alcover, actualment seu institucional de l’Obra Cultural Balear, és un centre cultural obert a tots els creadors de cultura i una casa museu dedicada a recordar la figura i l’obra de Joan Alcover. Originàriament, va ser el casal on va viure el poeta, assagista i prohom de la llengua i cultura catalanes, Joan Alcover. Posteriorment a la seva mort, l’edifici va ser cedit pels hereus de l’artista a l’Obra Cultural Balear.


A principis del segle XX es va projectar una reforma d’ampliació de l’edifici preveient la compra de dos edificis annexos per tal de donar més espai a les funcions socioculturals. A càrrec de l’arquitecta Neus García Inyesta es va voler potenciar l’espai cultural conservant la façana i l’estudi d’Alcover.


Després de les reformes, Can Alcover es va inaugurar com a espai de cultura l’any 2008. L’interior de l’edifici, residència de Joan Alcover, s’ha reestructurat buscant espais amplis i polivalents que permetin flexibilitat en el seu ús. La primera planta es destina a un espai audiovisual i la segona allotja el centre de documentació Can Alcover, mentre que la tercera acull la sala de juntes. L’estructura de l’edifici es distribueix en tres blocs: la façana, la casa del poeta i el jardí. És un edifici exemplar de l’arquitectura urbana del XIX.

Sobre l’arquitecte

Neus García Inyesta (reforma)

Ha realitzat una gran labor com a restauradora d’edificis antics de Mallorca. A l’any 1989 va guanyar el Premi de Rehabilitació de l’Ajuntament de Palma. És membre de l’Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià. Ha publicat llibres com «De l’Alquería Ancrad a la Cavalleria dels Nunis» (1988). ), «Etnología y tradiciones de les Illes Balears» (1997), «Construir en marés» (1997).

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Neus García Inyesta (reforma 2008)

Segle XIX (construcció), 2007-2008 (reforma)

Cultural