EDIFICIS

| CENTRE | PONENT | NORD | LLEVANT |

CAN MORELL

Carrer de l’Almudaina, 3 baixos

Dissabte, de 10 a 14h

Sense inscripció prèvia

No

Sobre l’edifici

Antic casal del segle XIX, situat al centre històric de Palma i construït per a la Família Morey, promotora de l’edifici, amb l’objectiu de recuperar la tradició romana de la casa amb pati.

L’any 2008, la planta baixa de l’edifici, on inicialment es produïa el pa per tota la família Morey, va ser rehabilitada per l’arquitecte Antoni Borràs Seguí, reconvertint l’espai en una oficina-apartament Es tracta d’un espai multifuncional estructurat per un despatx-biblioteca i una zona d’habitatge, on l’arquitecte ha volgut respectar els elements tradicionals sense defugir de propostes innovadores. En aquest sentit, destaca l’escala metàl·lica d’estil japonès, així com la incorporació d’un sòl radiant de vidre per deixar vist el paviment empedrat que formava part de l’estable original del casal. Cal destacar, així mateix que el despatx juga amb les transparències i les alçades.

A més dels estables, també s’han conservat altres parts representatives de la història de l’edifici, com ara una petita zona que funcionava com a refugi antiaeri durant la Guerra Civil.

Sobre l’arquitecte

Antoni Borràs Seguí

Arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (1994) i especialitzat en edificació. Ha treballat en la Secció Tècnica de la Conselleria de Turisme del Govern autoritzant la construcció de nous edificis hotelers (1995-98). Ha compaginat la seva professió d’arquitecte amb la docència, exercint com a professor als Estudis d’Arquitectura Tècnica de l’Escola Politècnica Superior de la UIB (2002-2008) i també com a professor liberal a l’Empresa d’Arquitectura Espai-Home SL, desenvolupant projectes d’edificació sostenible (2008-2016). Entre 2016 i 2021 va ser arquitecte a la Secció Tècnica del Servei d’Autoritzacions territorials del Consell Insular de Mallorca. Actualment, exerceix com arquitecte del Servei de Plantejament del Consell Insular de Mallorca.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Reforma d’Antoni Borràs Seguí

s.XIX (construcció) / 2008 (reforma)

Oficina