EDIFICIS

| CENTRE | PONENT | NORD | LLEVANT |

Jaume Rebassa

CASA PATI AL RAFAL

Carrer de Murta, 49

Diumenge, de 16 a 19 h

Sense inscripció prèvia

Si

Sobre l’edifici

L’edifici on s’ubica aquesta reforma interior, se situa al barri des Rafal i data de l’any 1983. Originàriament, aquesta planta baixa s’havia utilitzat com a local comercial, però amb la recent intervenció desenvolupada per l’estudi d’arquitectes Refuge Studio, ha passat a funcionar com un habitatge de 110 metres quadrats amb pati i piscina.


La reforma integral va començar el febrer del 2018 i acabà a l’agost de l’any 2020. El projecte s’ha centrat a recuperar el pati com a font de llum i pulmó energètic de la casa, estructurant i connectant cadascun dels espais al voltant d’aquest element. Amb aquest objectiu, s’ha procurat potenciar una connexió visual de l’espai i dotar de més il·luminació natural a l’habitatge. Seguint aquesta filosofia, s’ha obert l’entrada de la casa a l’interior de l’edifici i la barrera original del local s’ha substituït per una porta en acordió que connecta amb l’habitació principal. El bany principal també s’ha obert al pati interior a partir d’uns grans finestrals. Un element a destacar d’aquest projecte és que s’ha mantingut el sostre original, així com les bigues de formigó i els maons.


Amb aquesta reforma, la Casa Pati al Rafal constitueix un dels exemples representatius de reconversió adaptativa d’habitatge on la llum actua com a element fonamental en l’estructuració d’uns espais connectats entre si. En aquest sentit, les parets no arriben a l’altura total del sostre sinó que queda 1 metre d’obertura envidrada per deixar pas a l’entrada de llum.

Sobre l’arquitecte

Refuge Studio és un estudi d’arquitectura dirigit per l’arquitecte britànic David Goodman. L’estudi treballa en diferents àmbits d’actuació, des del disseny d’interiors, rehabilitació d’apartament i la renovació d’edificis, a partir del qual combinen creativitat, disseny i funcionalitat. Entre els seus treballs destaquen la Reforma des Puig i la Casa Museu Blai Bonet. A més a més, han participar en vàries edicions de la Nit de l’Art al COAIB.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Refuge Studio (reforma)

1983 (construcció), 2020 (reforma)

Habitatge