Luis Diaz Diaz

CASA PLYWOOD

Carrer de Bellpuig, 11

Dissabte, de 10 a 14 h

Amb inscripció prèvia

Parcialment accessible

Sobre l’edifici

La casa Plywood és un bon exemple de com es pot reformar un habitatge tradicional de forma sostenible i utilitzant materials locals. El projecte sorgeix de la necessitat de renovar un habitatge tradicional de Son Espanyolet, un barri residencial format per cases unifamiliars amb planta baixa i pati. La proposta de l’estudi d’arquitectura Sms Arquitectos és la d’incrementar l’alçada en un pis utilitzant materials sostenibles, prefabricats i artesanals.


Partint de la necessitat d’afegir alçada a l’edifici sense carregar els murs de càrrega es va optar per una estructura de fusta prefabricada amb tall per control numèric que aporta lleugeresa. Enfront d’aquests elements prefabricats la resta de materials provenen d’artesans de l’illa i connecten amb l’arquitectura tradicional: la terrissa i el marès.


L’interior s’estructura aprofitant les possibilitats de llum que ofereix el solar per crear diferents ambients: cambres amb llum difusa orientades al nord, espais que miren al pati interior i sales que aprofiten la llum de l’horabaixa. També es poden trobar zones amb molta inèrcia tèrmica que ofereixen frescor a l’estiu i cambres amb poca inèrcia tèrmica i fàcils d’escalfar a l’hivern.


A l’interior s’han deixat les estructures de fusta vistes, que aporten formes geomètriques i contrasten amb el marès i els plafons ceràmics d’Huguet i Miquel Soler. Puntualment s’han preservat elements com paviments i portes originals que juguen amb els materials nous i donen personalitat als interiors.

Sobre els arquitectes

Feina Studio

Feina és un estudi amb seu a Mallorca fundat l’any 2007 per Aina Salvà i Alberto Sánchez, amb el nom de Sms Arquitectos. Compten amb una reputació consolidada en els camps de l’arquitectura i el disseny amb èmfasi en el context cultural, la materialitat i la sostenibilitat, i desenvolupen la seva tasca entre encàrrecs privats i projectes dins l’àmbit públic, exposicions i disseny de productes.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Aina Salvà i Alberto Sanshez (Feina Studio)

2017

Habitatge