CASTILLO HOTEL DE SON VIDA

Carrer de Raixa, 2

Diumenge, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h

Sense inscripció prèvia

Si

Sobre l’edifici

L’actual Castell Hotel Son Vida, és un hotel de luxe ubicat en un entorn natural privilegiat, i una situació immillorable amb magnífiques vistes a la badia de Palma. Es tracta d’un lloc que desperta la curiositat de la societat mallorquina en relació als inicis del turisme de la jet-set internacional a la Mallorca dels anys 60.

Poca gent sap que els seus orígens es remunten a la possessió de l’època de la conquesta de Mallorca del rei Jaume I, de la família Vida, d’on prové el seu nom. Els propietaris posteriors (segle XVII) les famílies aristocràtiques Demàs i Truyols, van mantenir el nom original. Fernando Truyols i Despuig, el propietari a finals de segle XIX, va voler reformar la possessió per a la seva dona, Margalida Villalonga, donant-li l’aspecte exterior de castell neogòtic (1900). Finalment, al 1957, la família Truyols va vendre la propietat a Steve Kusak, qui va fundar la urbanització de Son Vida, i va convertir la possessió en un hotel de luxe. L’hotel es va inaugurar el 23 de juny de 1961 com un dels més grans esdeveniments de l’època a Mallorca. L’edifici va ser consagrat pel Bisbe de Mallorca i la convidada d’honor a la inauguració va ser Carmen Polo, la dona de Franco, a més dels aproximadament 500 convidats de l’alta societat mallorquina. Tota la premsa del 24 de juny en parlava! Els primers hostes de luxe van ser la família reial de Mònaco o la família Onassis, així com la família reial espanyola i altres famílies reials de tot el món com Arabia Saudi o Filipines; així com polítics de renom. Ha estat també un refugi pels artistes i com a lloc de filmació de pel·lícules: 1968 el director anglès Tony Richardson va gravar escenes de la pel·lícula Laughter in the Dark. Pedro Almodóvar va escriure allà el guió per Carne trèmula i molts artistes, actors, actrius i artistes famosos han estat hostes de l’hotel: Bigitte Bardot, Anthony Quinn, Michael Caine, Truman Capote, Julio Iglesias.

A més de les seves curioses històries de la jet-set internacional, el Castell Hotel de Son Vida destaca per la seva decoració interior que compte amb grapat de magnífiques obres d’art i peces històriques de grans artistes de renom com els quadres i tapissos que decoren el seu menjador, obra de Ricard Anckermann (1842-1907), autor també de la decoració del saló de ball del club social “Círculo Mallorquín”, actual Parlament de les Illes Balears; diverses obres de Fausto Morell i Bellet (1851-1928), reconegut per les imitacions de l’estil flamenc del segle XV i la imponent cúpula central de vidre de l’artista internacional Nils Burwitz (2006) inspirada en l’Ars brevis de Ramon Llull (1308).

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Segle XIII, Segle XIX-XX

Hotel