EDIFICIS

| CENTRE | PONENT | NORD | LLEVANT |

José Hevia

CLÍNICA EMARDENTAL

Carrer d’Alfons el Magnànim, 2

Dissabte, de 10 a 14h

Sense inscripció prèvia

Si

Sobre l’edifici

Aquest projecte juga amb el diàleg entre dos tipus d’ambients que reflecteixen els valors de la clínica, la privacitat i la transparència. Per una banda, la zona pública: sala d’espera, recepció i zona de pas. Un espai càlid, acollidor i sinuós; acabat amb fusta de roure de tons suau i línies corbes; espai que intuïtivament guia al pacient en la circulació i l’acompanya en l’espera; amb una il·luminació suau i tamisada per lames de fusta que segons els ritmes més o menys densos donen de major o menor privacitat i il·luminació.

Per una altra banda, les zones de feina: cabines de tractament, quiròfans, esterilitzacions, laboratoris i oficines. Espais precisos, tecnològics i impol·luts; acabats amb materials tècnics, cartesians, resistents, de fàcil neteja: espais que tranquil·litzen al recordar el rigor i la precisió amb la qual aquí es treballa; amb una il·luminació perfectament estudiada per maximitzar l’eficàcia lumínica sense generar ombres ni enlluernaments, combinant la llum natural tamisada mitjançant unes lames de kiron amb un sostre tèxtil tensat retroil·luminat i amb una il·luminació puntual en zones específiques.El disseny exhaustiu de detalls i l’elecció dels millors materials ha sigut clau per a l’èxit d’aquest projecte.

Sobre l’arquitecte

OHLAB és una oficina dedicada a l’anàlisi urbà i a la investigació cultural de la societat contemporània a través de la pràctica del disseny, arquitectura i estratègia urbana. Actualment, es reconeguda com un dels sis estudis d’interiorisme emergents més interessants dins el panorama internacional. 

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

OHLAB

2016

Disseny d’interiors