EDIFICIS

| CENTRE | PONENT | NORD | LLEVANT |

CONSERVATORI SUPERIOR DE MÚSICA DE

LES ILLES BALEARS

Carrer d’Alfons el Magnànim, 64

Dissabte de 10 a 14 h

Sense inscripció prèvia

Si

Sobre l’edifici

El Conservatori Superior de Música dels Illes Balears s’emmarca en un edifici ideat pels arquitectes Jaime Coll i Judith Leclerc com una petita ciutat de la música que produeix l’estructura de carrers i places característica del casc antic.

Es va proposar com un sistema que fos model de creixament i canvi, per tal de que s’anigués construint per parts i es pogués anar ampliant a mida que creixien les necessitats.

Disposa d’un total de setanta aules per a cobrir les necessitats docents del centre i vint-i-una cabines d’estudi, a més de biblioteca, cafeteria i vestuaris.

L’interior del conservatori està senyalitzat mitjançant codi cromàtic amb l’objectiu de recolzar una orientació intuitiva dins d’aquesta ciutat de la música: els colors bàsics (vermell, groc i blau) es van assignar a les àrees d’activitat mentres que els colors complementaris (lila, verd, taronja) ho van fer per identificar las zones de repòs

Existeixen espais verds que separen els diferents ambients per a donar frescor i llibertat als que inverteixen les seves hores d’estudi diàriament a les aules.

La natura s’integra obrint patis a l’edifici i reforçant el concepte lluminós i ampli que tant caracteritza al conservatori.

Sobre els arquitectes

Jaime Coll és un arquitecte Malloquí que juntament amb la Judith Leclerc formen l’equip COLL&LECLERC en 1996 a Barcelona: una pràctica que combina una agenda acadèmica amb una professional, dedicada a la recerca de Nou Paisatges Urbans: noves respostes per l’espai públic contemporani, l’arquitectura, el paisatge i l’ infraestructura a la ciutat. Operant casi exclusivament a partir de concursos d’arquitectura de promoció publica, Coll-Leclerc es altament compromesa amb el desenvolupament de nous programes socials.

Varen rebre el 1er premi “I Concurs Internacional Arquitectura de Fàbrica – M.Fomento/U.P.M”, finalistes del premi d’Arquitectura de MAllorca 1997-2001 i Menció especial V premi “Hyspalyt de Arquitectura del Ladrillo” entre d’altres.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Jaime Coll i Judith Leclerc

1a fase 1998-2000

Educació