EDIFICI DE CORT

Plaça de Cort, 1

Dissabte de 16 a 19 h i diumenge, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h

Sense inscripció prèvia

Si

Sobre l’edifici

Els orígens de l’edifici de Cort es remunten el segle XIII amb la creació de la Universitat de la Ciutat i Regne de Mallorca. Després d’un període d’ampliació de l’edifici original a través de la compra d’edificis annexos, durant el segle XVI, l’edifici viu un procés de degradació que obliga a la realització d’una reforça dels murs de càrrega i reparacions d’urgència a l’edifici. El 1649, es decideix continuar la remodelació per a l’interior de l’edifici i construir la façana ex novo, projecte que és encarregat al mestre Pere Antoni Bauçà i a l’escultor Joan A. Homs.

El conjunt escultòric de la façana-retaule és d’estil manierista i s’hi poden trobar estípits que flanquegen les portes a l’edifici i a la tribuna central, nombrosa decoració d’estil zoomòrfic i vegetal o la decoració de la zona inferior del frontis inspirada en la tradició retaulística barroca mallorquina. Pel que fa al voladís de fusta que uneix façana i coberta fou realitzat el 1680 de la mà de l’escultor Gabriel Torres i el fuster Josep Vanrell.

L’interior de l’edifici està íntegrament reconstruït entre finals del segle XIX i principis del XX arran de l’incendi que assolà l’edifici de Cort el 1894, del qual només se’ns salvà la façana i el seu ràfec.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Origen: segle XIII. Primeres reformes: 1649 – 1680. Reforma integral de l’interior després de l’incendi de 1894

Seu institucional