EDIFICIS

| CENTRE | PONENT | NORD | LLEVANT |

ESTACIÓ DE TRACTAMENT D’AIGUA POTABLE

Camí dels Reis, 391

Dissabte, de 10 a 12h

Amb inscripció prèvia

No accessible

Sobre l’edifici

L’estació de Tractament d’Aigua Potable de Son Tugores es va construir el 1995 i és el punt de convergència de tots els recursos d’aigua susceptibles a ser apta per al consum humà de què disposa EMAYA.


Les aigües salobres procedents dels pous de les zones de Ponent i Llevant són captades i reclorades al dipòsit d’aigua bruta de Son Tugores, que té una capacitat de 750 m³. A partir d’aquí comença tot un procés per tal de fer apta l’aigua pel consum a tota la població. Actualment, la planta té una capacitat de producció de 42.000 m³ diària. Aquesta producció de potabilitat pot aconseguir valors de fins al 24% del subministrament total d’aigua que gestiona EMAYA. La seva posada en funcionament i l’alternança dels sondejos que l’alimenten han permès la recuperació dels aqüífers i la reducció del seu contingut salí.


A les instal·lacions de Son Tugores també es troba l’Estació de Tractament d’Aigua Potable de fonts naturals que presenten un índex de terbolesa molt variable. En aquesta instal·lació es realitza el tractament de l’aigua procedent d’aquestes fonts que brollen quan plou durant alguns dies. Les fonts naturals que gestiona EMAYA són la Font de la Vila, la Font de Mestre Pere i la Font d’en Baster, que constitueixen una de les aportacions bàsiques per a l’abastiment d’aigua de la ciutat des de temps antics.


L’aigua obtinguda d’aquestes dues ETAPs s’introdueix dins de dos dipòsits reguladors, on es barregen les aigües que procedeixen de les diferents plantes de tractament d’EMAYA i de totes les seves captacions.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

1995

Infraestructura