HABITATGE AL CARRER DE FORMENTERA

Carrer de Formentera, 15C

Diumenge de 10 a 14 h

Sense inscripció prèvia

Si

Sobre l’edifici

L’habitatge del carrer Formentera està ple d’història. L’amo hi tenia una fàbrica de cucurutxos on hi passava treballant moltes hores per tirar endavant el negoci familiar. Un cop es va traslladar la fàbrica, es va convertir en un espai per passar els diumenges en família, tot i això la seguien anomenant “sa fabriqueta”. El pati era allà on hi passaven la majoria d’estones, banyant-se a la piscina i amb llargues sobretaules. És per això que la reforma es basa en desenvolupar la casa al voltant d’aquest espai central, ja ple de vida i d’històries. Així doncs, l’habitatge es desenvolupa com una peça contínua, emfatitzant la relació entre l’interior i l’exterior. Es reforma l’edificació del fons de la parcel·la i es construeix la resta en forma de “U”, per recollir el pati i donar una façana al carrer.

El desenvolupament interior és una successió d’espais en una sola planta, partint dels més comunitaris fins a arribar als més íntims. Les zones comunes gaudeixen de grans finestrals per a donar transparència i amplitud; les habitacions, en canvi, tenen obertures més petites i persianes mallorquines com a elements de control solar.

Les interaccions entre l’interior i l’exterior són constants. És, en definitiva, una casa que es mira a si mateixa, una casa pati

Sobre l’arquitecte

Ínsula estudio és fundat l’any 2019 per Teresa Linares, arquitecta per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. Després d’uns anys treballant a Barcelona, torna a Mallorca i juntament amb el seu pare, l’aparellador José Enrique Linares, roden plegats dins el món de l’arquitectura mediterrània. En cada projecte s’estudien solucions arquitectòniques basades en el lloc, les històries, la tradició i les necessitats actuals dels habitants. Es donen respostes a través d’una mirada jove i fresca, combinada amb l’experiència i coneixements tècnics.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Teresa Linares, Insula Estudio

2022

Habitatge