EDIFICIS

| CENTRE | PONENT | NORD | LLEVANT |

HABITATGES DOTACIONALS AL CARRER DE CUBA

Carrer de Cuba, 7

Dissabte, de 10 a 14 h i diumenge, de 10 a 14 h

Amb inscripció prèvia

No accessible

Sobre l’edifici

Aquests 57 habitatges dotacionals, promoguts per l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) per destinar-los a lloguer social assequible, se situen a la barriada del Molina i estan plantejats per ser la primera promoció intergeneracional construïda per l’IBAVI. Es tracta d’un nou model d’habitatge públic adreçat a col·lectius de gent gran i joves, on els usuaris disposen del seu habitatge, però alhora compateixen espais que faciliten la vida en comunitat.


El projecte s’aborda des de dues premisses: d’una banda, destinar la planta baixa a centre de dia i la resta de plantes a habitatges i, per altra banda, orientar els habitatges cap a la millor orientació pel que fa a l’assolellament i cap a les visuals, direcció la mar.


Amb aquestes dues premisses es manifesta la clara separació d’usos que també es reflectirà a nivell formal. La planta baixa (centre de dia) s’entén com un volum dens, tancat en si mateix, pesat, immòbil que forma part del sòl; mentre que les plantes superiors (habitatges) com a volums lleugers, mòbils, oberts i que llisquen sobre l’anterior.

Sobre l’arquitecte

Javier de las Heras Solé

Arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès. Ha estat premiat en nombrosos concursos públics entre els quals destaquen el Nou Teatre de Llodio, la Musika Eskola a Amorebieta, la nova Oficina d’Arquia Banca a Girona, el Museu del Bosc a Sant Celoni, un Centre de dia i 57 habitatges tutelats per a gent gran a Es Molinar, l’ampliació de la Seu del Col·legi d’Arquitectes de Tarragona, el projecte per a la construcció d’una Mediateca a Mataró, l’ampliació i reforma de l’IES Cap Norfeu a Roses i la rehabilitació, adequació i ampliació de la plaça de toros de Buenavista a Oviedo.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Javier de las Heras Solé

2021

Habitatge dotacional