EDIFICIS

| CENTRE | PONENT | NORD | LLEVANT |

HABITATGES SOCIALS AL CARRER DE BLANQUERS

Carrer dels Blanquers, 5

Dissabte, de 10 a 14h i diumenge de 10 a 14h

Amb inscripció prèvia

No

Sobre l’edifici

Aquests 5 habitatges socials, promoguts per l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) per destinar-los a lloguer social assequible, es desenvolupen en un solar entre mitgeres amb doble façana, una al carrer de Blanquers i l’altra al carrer de la Posada de Montserrat, al barri de la Calatrava del centre històric de Palma.


El projecte es desenvolupa en planta baixa i dues plantes pis, adaptant-se a la normativa del Pla General de la ciutat. L’accés a la promoció es dóna pel carrer de Blanquers, on se situa el nucli de comunicacions vertical. A la planta baixa s’hi troba un habitatge adaptat i un local que té accés pels dos carrers. A les plantes primera i segona s’hi situen dos habitatges per planta. L’edifici compta amb un pati interiors de grans dimensions que garanteix la ventilació creuada i l’assolellament de tots els habitatges. La coberta és inclinada a una aigua cap a cada carrer, i es troba acabada amb teula àrab tradicional.


L’edifici segueix les actuals directrius de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) pel que fa a la màxima qualitat arquitectònica amb una alta eficiència energètica, derivada d’un procés de disseny que atén al lloc on se situa i l’aprofitament de les fonts naturals d’energia, garantint així un comportament adequat de l’edifici de manera estacional. Altrament, aquesta promoció recupera i potencia un model d’economia circular, utilitzant materials i productes de proximitat que pretenen reduir les emissions de CO₂ en els processos de fabricació, transport i posada en obra. A més a més, s’ha tingut en compte la gestió de recursos (aigua, energia, residus, etc.) i la salut de les persones, tant durant la construcció de les obres com durant la utilització dels futurs edificis.

Sobre l’arquitecte

Alfonso Reina (projecte)

És arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat de Navarra (ETSAUN), on es va graduar en l’any 2000 amb la qualificació d’excel·lent i la consecució del Premi Luis Moya al millor projecte de fi de carrera pel Centre d’Iniciatives Municipals de Saragossa. Va completar la seva formació universitària amb col·laboracions en els estudis de reconeguts arquitectes com Pep Llinàs, Juan Miguel Otxotorena i José Ramón Garitaonaindía, així com amb la realització de seminaris dirigits per destacats projectistes com Rafael Moneo, Eduardo Souto de Moura, Patxi Mangado o Ignacio Vicens, entre d’altres. L’any 2000 es col·legia al Col·legi d’Arquitectes de les Illes Balears i inicia la seva activitat professional amb la constitució del seu propi estudi d’arquitectura i urbanisme. L’any 2002, s’incorpora com a arquitecte de el Departament Tècnic de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI), on desenvolupa les tasques de Coordinador de Projectes des de l’any 2012.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Alfonso Reina (projecte), Joan Bauzá i Tomeu Cerdá (direcció d’obra)

2021

Habitatge social