EDIFICIS

| CENTRE | PONENT | NORD | LLEVANT |

HABITATGES SOCIALS AL CARRER DE BROTAD

Carrer de Brotad, 6

Dissabte, de 10 a 14 h i diumenge, de 10 a 14 h

Amb inscripció prèvia

No accessible

Sobre l’edifici

Aquests 43 habitatges socials, promoguts per l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) per destinar-los a lloguer social assequible, se situa a la Plaça de Can Ribas, al barri de la Soledat de Palma. El projecte proposa la construcció d’un edifici de nova planta de 43 habitatges i 43 places d’aparcament en planta soterrani. Es divideix en dos volums, una plaça interior, espai de terrasses i accés a l’aparcament.


L’edifici Brotad és l’edifici més curt i alt, i limita amb el carrer Brotad a l’est, amb la plaça de Can Ribes al nord i amb una parcel·la urbana a la part sud. Alberga dos nuclis d’escala amb accés des de la plaça interior. Consta de planta baixa i tres plantes pis amb quatre habitatges per planta, fent un total de 16 habitatges. Els habitatges de la planta baixa disposen de terrassa a la plaça interior.


L’edifici Tous és l’edifici més llarg i baix, que limita amb el carrer Tous a l’oest, amb el carrer Ferriol al nord, amb la plaça de Can Ribas a l’est i amb una parcel·la urbana al sud. Alberga cinc nuclis d’escala, tres dels quals tenen accés des de la plaça de Can Ribas, mentre que altres dos tenen accés des de la plaça interior. Consta de planta baixa i 2 plantes amb nou habitatges per planta, fent un total de 27 habitatges, dels quals 3 són accessibles. Els habitatges de la planta baixa disposen de terrassa al carrer Tous amb accés independent des del mateix carrer. La plaça interior se situa entre els dos volums edificats, que se separarà de la plaça de Can Ribas amb una tanca.


El projecte es redacta per dotar als habitatges de les condicions d’habitabilitat, així com totes les condicions òptimes d’ús, seguretat, i salubritat. Els habitatges es projecten i distribueix per garantir el màxim assolellament a les sales d’estar, alhora que se’ls vol dotar de la màxima flexibilitat possible. A més, el projecte aprofita l’orientació i la posició dels diferents elements del programa per crear un edifici d’alta eficiència. Tots els habitatges són passants, per aconseguir una correcta ventilació natural creuada a l’estiu amb doble orientació.

Sobre l’arquitecte

Ofici: arquitectura és un taller d’arquitectura fundat per Albert Brito Ferraz el 2011 sota el nom d’Albert Brito Arquitectura que pretén recuperar el control sobre el procés creatiu. El taller té l’actitud exploratòria, ambiciosa i curiosa d’un ofici. Dediquen el temps a la recerca, el diàleg i el coneixement buscant solucions adequades als reptes que afronten. Treballen amb els recursos que tenen a mà, des del coneixement que els dona l’ofici dels seus col·laboradors, dels materials amb els que treballen, del context en el qual actuen i de la història dels llocs on construeixen. Prefereixen reconstruir a construir i entenen l’Arquitectura com un element de cohesió social.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Carles Forner Todó (projecte bàsic), Albert Brito Ferraz (projecte d’execució i direcció d’obres)

2021

Habitatge social