EDIFICIS

| CENTRE | PONENT | NORD | LLEVANT |

HABITATGES TUTELATS VIA 10

Passatge de Cala Figuera, 10

Dissabte, de 10 a 14h

Sense inscripció prèvia

Si

Sobre l’edifici

Entre els anys 2010 i 2013, l’arquitecte Joan Riera va projectar un edifici d’equipament amb allotjament tutelat per a persones amb discapacitat, un projecte social a partir del qual va rebre el Segon premi ex aequo en la categoria d’edificis públics a la 5a edició dels Premis Arquitectura de Mallorca (període 2011-2013). Els habitatges estan situats a la zona de Son Rullán, ocupant l’actual seu de l’Escola Professional ESMENT. Aquest edifici es configura a partir de dues plantes organitzades en apartaments-estudi, espais comuns d’aules, taller i administració. L’espai situat a la planta baixa és destinat a la formació i producció de rebosteria i cuina.


El projecte es va generar seguint l’estructura més lògica i econòmica per a contenir aquesta diversitat d’usos i a partir de la necessitat de poder construir l’edifici en diferents fases. Així, es va dissenyar amb una base constituïda per la planta baixa amb la màxima ocupació permesa i quatre mòduls en planta baixa i pis amb la resta del programa. Entre els mòduls queden espais lliures i patis destinats una diversitat d’usos i tractaments diversos. Està construït amb una estructura de lloses de formigó pretensades i aplacat de façana amb GRC.


A tot l’edifici s’ha cuidat especialment el tema de la sostenibilitat i l’estalvi energètic. Així, a més d’importants aïllaments, s’han construït porxos que permeten l’entrada de sol a l’hivern i la protecció a l’estiu. A més a més, als estudis s’han creat terrasses amb doble façana de vidre, i això permet tenir un hivernacle a l’hivern i terrassa ombrejada a l’estiu.

Sobre l’arquitecte

Joan Riera Jaume (1956). És arquitecte per la Universitat Politècnica de Barcelona i compta amb estudis de Filosofia i Lletres a la UAB i a la UIB. Des de 1985 té estudi professional propi, amb col·laboracions amb LMPV Arquitectes, CCRS Arquitectes, M. Lacomba, A. Forteza o F. Barceló. La seva obra se centra en el desenvolupament de treballs d’edificació i urbanisme pels quals ha obtingut diferents premis i reconeixements. Actualment, és gerent de l’àrea d’urbanisme a l’Ajuntament de Palma.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Joan Riera Jaume 

2013

Habitatges