EDIFICIS

| CENTRE | PONENT | NORD | LLEVANT |

HOSPITAL UNIVERSITARI DE SON ESPASES

Carretera de Valldemossa, 79

Diumenge de 10 a 14 h i de 16 a 19h.

Sense inscripció prèvia

Si

Sobre l’edifici

L’Hospital Universitari de Son Espases va substituir l’any 2010 a l’Hospital Universitari de Son Dureta, que durant més de cinquanta anys va ser l’hospital públic de referència pels ciutadans de les Illes Balears, un centre on es van formar gran part dels professionals sanitaris de Balears, i un nucli de recerca i innovació.


El nou Hospital es troba entre la carretera de Valldemossa i el camí dels Reis, dins la fica que té el mateix nom i molt proper al monestir de La Real, una zona de gran riquesa patrimonial. A l’iniciar les obres de l’hospital, va ser necessària una intervenció arqueològica, ja que es van trobar les restes d’un campament romà.


L’Hospital Universitari de Son Espases ocupa una superfície total de 172 mil metres quadrats, convertint-lo amb la infraestructura més destacada que fins aquell moment havia abordat el Govern de les Illes Balears, amb un cost d’obra i instal·lacions de 235 milions d’euros i una inversió en alta tecnologia de 85 milions d’euros. Té capacitat per 1.020 llits d’hospitalització, 26 sales d’operacions, 107 boxes de vigilància intensiva, 40 boxes per a atenció d’urgències i 230 espais per a consultes. Atén a una població de 330.000 habitants, a més de ser l’hospital de referència que ofereix atenció d’alta especialització per a tota la població de les Illes Balears.


L’any 2020 s’hi instaurà a les instal·lacions de l’Hospital la Facultat de Medicina de la Universitat de les Illes Balears, on s’imparteix el Grau en Medicina.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

2010

Sanitari