EDIFICIS

| CENTRE | PONENT | NORD | LLEVANT |

HOTEL ARTMADAMS

Carrer del Marquès de la Sènia, 34

Diumenge, de 16 a 19 h.

Sense inscripció prèvia

Si

Sobre l’edifici

L’hotel Armadams és un establiment ubicat a l’edifici que originalment havia ocupat la clínica de maternitat del dr Garau, construïda l’any 1941 sobre els fonaments d’un xalet del senyor Zafortesa. Enguany l’hotel s’ha renovat per fusioanr art i hosteleria i ha passat a dir-se “Hotel Artmadams”.

L’edifici original era una clínica d’estil racionalista que constava de quatre plantes amb quiròfans, accessos per a ambulàncies, jardí, capella i espais per a les monges infermeres. Els dos pisos superiors eren reservats a l’habitatge de la família del dr Garau, que tenia el seu despatx al cos cilíndric que sobresurt de la resta de l’edifici.

Entre 1961 i 1962 l’edifici va patir una remodelació per ser transformat en un hostal de 3 estrelles, aquesta reforma va comportar la incorporació d’un menjador, cuines, piscina, la desaparició de la capella i la transformació del despatx del dr Garau en un bar.

Després de canviar de propietat i ser reformat l’any 1999, el 2021 es va inaugurar la darrera reforma de l’hotel, portada a terme pel seu nou propietari Jaime de España. Aquesta última reforma s’ha fet amb l’objectiu de donar un per d’acostar l’art contemporani als hostes i visitants. Aquesta reforma ha comportat la incorporació de dues sales d’exposicions: una per a artistes joves i una sala permanent per a l’artista José Luis Mesas. El canvi més significatiu d’aquesta última reforma ha estat la instal·lació d’un mural de Mesas que ocupa tota la façana amb figures d’aire cubista i colors vius i que pot ser contemplada des del bar de la terrassa.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

1941, 2021

Hoteler