HOTEL CAN CIRERA

Carrer del Palau Reial, 23

Dissabte, de 11 a 14 h

Sense inscripció prèvia

Parcialment accessible

Sobre l’edifici

Ca’n Cirera és un casal senyorial, dels pocs que queden a Palma, que encara conserva la seva estructura gòtica i la seva tipologia bàsica: semisoterrani, planta estudi, planta noble i porxo. Està ubicada en un lloc privilegiat de la ciutat antiga de Palma, davant de les escales de la Costa d’Adarró, que condueixen a la Plaça de la Reina. Es creu que antigament aquestes escales eren unes de les portes daccés de la ciutat romana i, per tant, el traçat del decumanus estava situat sota Ca’n Cirera.

La senzillesa compositiva, la correcció i la delicadesa dels acabats, que imprimeixen una aparença medieval, fan d’aquest casal un conjunt molt homogeni i valuós.

Com a elements interessants d’aquest espai de trets simples trobem el pou octogonal amb un curiós brocal, un arc ogival a la primera planta, que era l’entrada original de la casa gòtica, un passadís suspès d’estil gòtic que donava accés a la casa i com a element predominant l´escala actual, sota la qual encertem a veure l´escala gòtica original, descoberta durant la reconstrucció de l´edifici.

L’actual reforma ha servit per salvar l’edifici de la ruïna, consolidar els elements importants, ja a la vista, i rescatar de l’oblit altres elements de gran rellevància a la història i els estils arquitectònics del casal.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Albert Rodríguez (reforma del 2022)

Segle XV (construcció), 2022 (reforma)

Casal/Hotel