EDIFICIS

| CENTRE | PONENT | NORD | LLEVANT |

JACIMENT DE SON ESPASES

Carretera de Valldemossa, 79

Diumenge de 10 a 14 h i de 16 a 19 h

Sense inscripció prèvia

Si

Sobre l’edifici

El jaciment romà de Son Espases és una de les excavacions més importants que s’ha fet a les Illes Balears en les darreres dècades, tant per l’extensió, uns 62.000 m² de terra; com per la complexitat, es van fer a la vegada que les obres de l’Hospital; i la rapidesa, en poc més de tres anys es van identificar i catalogar més de tres mil peces i fragments de peces per part d’un equip format per 18 persones entre arqueòlegs, restauradors, investigadors i voluntaris.


Com van confirmar els arqueòlegs, aquest jaciment que s’ubica avui en dia en el recinte hospitalari, va servir com assentament romà i que des d’aquí es realitzaren els ritus per a la fundació de la ciutat de Palma al segle II aC. Els arqueòlegs confirmaren que les restes trobades pertanyen a l’assentament romà que arribà a l’illa liderat per Cecili Metel l’any 123 aC, i que aquest assentament seria d’una desena d’anys posterior, una vegada que l’illa havia estat pacificada.


Actualment al jaciment de Son Espases no es conserva cap estructura aèria, però es pot distingir el perfil d’un santuari de planta de ferradura amb la cambra excavada parcialment a la roca. Així mateix, a la part oest i nord del campament es va localitzar un extens conjunt de dipòsits rituals de grans acumulacions d’àmfores de vi, ofrenes ceràmiques i un clar testimoni de sacrifici massiu d’animals (bous).

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Segle II aC.

Jaciment arqueològic