EDIFICIS

| CENTRE | PONENT | NORD | LLEVANT |

MOLÍ D’EN CARRERES

Carrer de Sant Josep de la Muntanya, 18

Dissabte, de 10 a 14h

Sense inscripció prèvia

Parcialment accessible

Sobre l’edifici

El Molí d’en Carreres era un molí situat al traçat històric de la Séquia de la Vila que, juntament amb la Font de la Vila, eren les infraestructures responsables d’abastir d’aigua a la ciutat de Palma. La seva construcció s’atribueix a Isam al-Khawlani, entre els anys 902 i 903. L’aigua arribava a la ciutat per l’actual carrer de Blanquerna i entrava per la Porta Pintada, continuava pel carrer de Sant Miquel i s’anava ramificant. El final de la síquia es trobava al Palau de l’Almudaina.


Pel que fa al molí, aquest ja existia quan es realitzà la conquesta de Mallorca per part del Rei Jaume I, l’any 1229. Es tracta d’un molí d’aigua de roda horitzontal, la tipologia més comuna a l’illa. És un dels darrers trams de la séquia que es conserva dins la trama urbana de la ciutat, i fou declarat Bé d’Interès Cultural l’any 2006 pel Consell de Mallorca.


L’any 2015 van finalitzar les obres per recuperar i valorar el Molí d’en Carreres, obrint una nova porta d’accés al recinte, ja que està situat dins una illa de l’eixample al Camp Redó.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Segle X

Cultural