NOVA SEU DE L’INSTITUT MUNICIPAL D’INNOVACIÓ

Avenida de Gabriel Alomar, 43

Diumenge, de 10 a 14 h

Sense inscripció prèvia

Si

Sobre l’edifici

La nova seu de l’Institut Municipal d’Innovació que abarca la façana marítima de Palma i la zona de Llevant, ha estat recentment reformada i modernitzada.

Es tracta d’un espai de 1.500m2 d’oficines que donen cabuda a centenars de treballadors de l’IMI i permeten unificar diferents departaments de l’IMI com el Cadastre, Cartografia o Informàtica la qual cosa, ofereix un servei molt més accesible i obert a la ciutadania. La reforma no afectà la volumetria de l’edifici ni la seva superfície total construïda. Es modificà la distribució interior de la planta diàfana i flexible en l’espai principal. Es pretén que aquest districte combini les noves tecnologies, el coneixement i la recerca de la indústria cultural i han intentat reflexar-ho a través de pintades de graffiti intentant així evocar el “street art”. Es tracta d’una reforma que ha tengut molt present l’eficiència energètica i ha barrejat un disseny innovador i modern amb elements que ja hi havia, com el sòl i el sostre.

Cal remarcar que aquesta reforma forma part del projecte de reconversió de la Façana Marítima com un espai econòmic i d’innovació de la ciutat

Sobre els arquitectes

Bàrbara Balanzó Moral (Barcelona, 1971)

De Barcelona. Al 1997 és arquitecte per l´Escola Tècnica Superior d´Arquitectura de Barcelona. Al 1997 Comparteix despatx professional amb l’arquitecte Antoni Barceló Baeza.

Antonio Barceló Baeza (Mallorca, 1971)

Al 1996, és arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. En 1997 Comparteix despatx professional amb l’arquitecte Bàrbara Balanzó Moral, creant així un estudi d’arquitecura “Barceló Balanzó”

+ info

ARQUITECTES:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Bàrbara Balanzó Moral i Antonio Barceló Baeza

2022 (reforma)

Oficina