EDIFICIS

| CENTRE | PONENT | NORD | LLEVANT |

PARRÒQUIA DEL CORPUS CHRISTI

Carre de Mare de Deu de la Victòria, 17

Diumenge de 16-19h

Sense inscripció prèvia

Parcialment accessible

Sobre l’edifici

La parròquia del Corpus Christi va ser fundada fa 34 anys, al barri de Son Gotleu, malgrat que ocupava un espai diferent d’ara. Les obres de l’actual temple varen començar el juliol de 1999 i es varen perllongar fins a mitjans del 2001. L’autor del nou projecte va ser l’arquitecte Sebastià Gamundi Boscana (1930-2015).A diferència d’altres parròquies, la nova església es caracteritza per tenir una estructura de laminatge de fusta i presentar una forma de carpa que recorda a l’antic tabernacle d’Israel. Un cop finalitzades les obres, al juliol de l’any 2001, el bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda, va consagrar la nova església parroquial de Corpus Christi, situada entre el número 69 del Camí de Son Gotleu i el carrer de Mare de Déu de la Victòria, en un acte en el qual va presidir la dedicació al culte del nou temple parroquial.

La parròquia del Corpus Christi està destinada a l’atenció pastoral dels fidels de la barriada de Son Gotleu i, des del seu origen, el temple ha sigut determinat en l’organització social del barri, promovent activitats de caràcter educatiu i lúdic.

Sobre l’arquitecte

Sebastià Gamundí Boscana (1930 – 2015)

Fou un reconegut arquitecte mallorquí. Estudià a l’Escola Superior d’Arquitectura de Barcelona, on és doctorà el 1966. Rehabilità cases de camp i edificis del nucli antic de Palma i projectà la seu del Club Nàutic s’Arenal (1983) i la del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Palma (1984). Com a arquitecte diocesà, va dirigir la restauració de l’Ermita de Sant Honorat (1988) i del Santuari de Nostra Senyora de Gràcia, ambdós al Puig de Randa, l’oratori de Son Blai a Campos (1990) i el monestir de Lluc, a Escorca. Va projectar les esglésies de s’Arenal de Llucmajor (1978), de s’Estanyol de Migjorn (1973), de Santa Ponça (1984) i de Magaluf (1988). Durant 41 anys, fou l’arquitecte de la Seu.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Sebastià Gamundí Boscana

2001

Religiós