EDIFICIS

| CENTRE | PONENT | NORD | LLEVANT |

Xisco Kamal

SEU INSTITUCIONAL DE L’AUTORITAT PORTUÀRIA DE BALEARS

Carrer del Moll, 3

Dissabte, de 10 a 14h i de 16 a 19h

Sense inscripció prèvia

Si

Sobre l’edifici

L’actual Seu Institucional de l’Autoritat Portuària de Balear és l’edifici on es trobaven les antigues oficines de l’Autoritat Portuària de Balears, l’organisme encarregat de la gestió dels ports. L’any 2012 es traslladaren les oficines a una altra localització i es decidí transformar l’edifici en un centre obert a la ciutat amb equipaments com un restaurant al terrat, un mirador, un auditori, sales de juntes, una biblioteca i espais expositius. La remodelació ha finalitzat l’any 2021 i s’ha d’entendre com a part d’un conjunt de reformes que pretenen millorar la relació entre la zona del moll vell i la ciutat.


L’edifici original és d’estil neoclàssic, construït el 1940 com a seu de l’Autoritat Portuària, i compta amb 3.000 m² dividits en tres plantes. La seva ubicació és excepcional, ja que té vistes al Passeig de Guillem Sagrera, la Seu, el Port i la Mar.


Amb la intervenció es va optar per esbucar l’interior de l’edifici i conservar-ne només la façana, que ha estat sostinguda per una estructura metàl·lica durant els enderrocs i posteriorment restaurada. Un dels grans canvis que ha experimentat l’edifici ha estat la incorporació d’un gran mur de vidre que permet la creació d’un mirador que aprofita les vistes de l’entorn. La intervenció també ha afectat als voltants de l’edifici, eliminant places de pàrquing i creant una zona enjardinada que afavoreix la comunicació entre l’edifici, el port i la ciutat.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Vicenç Mulet (reforma)

1940 (construcció), 2021 (reforma)

Institucional