EDIFICIS

| CENTRE | PONENT | NORD | LLEVANT |

POSSESSIÓ DE SON CÀNAVES

Plaça de la Sitja, 4

Diumenge, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h

Sense inscripció prèvia

Si

Sobre l’edifici

La Possessió de Son Cànaves, situada al Secar de la Real, és el resultat de successives transformacions d’edificacions més antigues, tot i que l’aspecte actual es pot datar del segle XIX. A la primeria del segle XV era propietat de Pere Cànaves, de qui rep el nom. Després va passar a les famílies Verí, Ferrandell i Salvà. També ha estat anomenada Son Cocoví. Estava situada entre els molins del Dimoni i can Oliver. Es tracta d’un edifici de planta rectangular i de proporcions molt allargades.


L’any 2010, l’Ajuntament de Palma va recuperar la possessió per obrir-hi una biblioteca, un casal de barri i un local municipal. El projecte, elaborat pels arquitectes Iciar Basterrechea, Sé Duch i Xisco Pizà, ubica el casal de barri entre la planta baixa i la primera; mentre que a la segona planta s’hi col·loca la biblioteca. Pel que fa a la planta baixa, es disposa d’espai per a serveis comuns, a més de tres sales diferents, les quals una d’elles compta amb un accés independent que permet facilitar el seu ús als veïns de la barriada. A la primera planta trobam la terrassa i tres sales diferents. Finalment, la segona planta s’hi disposa la biblioteca municipal.


Actualment, és un centre cultural i lúdic de referència de la barriada on s’hi celebren tallers, cursos, exposicions, xerrades, etc.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Iciar Basterrechea, Sé Duch, Xisco Pizà (2010, reforma)

Segle XV, segle XIX (reforma), 2010 (reforma)

Cultural