EDIFICIS

| CENTRE | PONENT | NORD | LLEVANT |

José Hevia

SANT MIQUEL, 19

Carrer de Sant Miquel, 19

La visita es fa dins la ruta #OPENBIKE: “L’arquitectura de can Gabriel, l’estudi de Damià Jaume i Sant Miquel 19”

Amb inscripció prèvia

No

Sobre l’edifici

Aquest habitatge, situat al centre històric de Palma, és un assaig de solucions de baix cost per posar en actiu els habitatges buits del parc edificat i facilitar l’accés a l’habitatge. Les condicions inicials del projecte són la reutilització de materials ecològics i locals, i un pressupost molt limitat. Tota la filosofia del projecte parteix d’utilitzar materials sostenibles, és a dir, que garanteixin l’equilibri econòmic, tenint cura amb el medi ambient i el benestar social. D’aquesta forma, i gràcies a aquest projecte s’elimina la possibilitat d’utilitzar succedanis o productes exportats d’altres països, afavorint el comerç local i el mínim impacte ambiental i econòmic.


La reforma bàsicament s’ha fet amb martell eliminant els falsos sostres, sent útil per comprovar l’estat de l’estructura. Si més no, també ens permet gaudir de la cronologia de la construcció de l’edifici.


En aquesta intervenció també és interessant la intenció de voler recuperar l’arc com a element de construcció més econòmic, quedant perfectament integrat amb la filosofia d’aquest projecte.

Sobre l’arquitecte

Carles Oliver Barceló (1979)

Arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB). Durant els seus estudis va rebre beques per a estudiar a UC Los Angeles, TU Delft i l’ETSAM. Des de 2009 és arquitecte de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI), on actualment exerceix com a responsable del departament tècnic d’aquest Institut. Ha dirigit el projecte d’adaptació al canvi climàtic “Life Reusing Posidonia” a Formentera, finançat pel programa europeu LIFE+. Els projectes que ha desenvolupat tant en l’àmbit particular com formant part de l’equip de l’IBAVI han rebut nombrosos premis nacionals i internacionals, que faciliten la credibilitat per proposar i recuperar nous plantejaments constructius, centrats en la sostenibilitat ambiental, social i econòmica.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Carles Oliver Barceló

Segle XIX (construcció), 2006 (reforma)

Habitatge